Un renumit cercetător s-a filmat în timp ce tortura și abuza sexual zeci de câini. Majoritatea au murit

Un renumit cercetător s-a filmat în timp ce tortura și abuza sexual zeci de câini. Majoritatea au murit

Adam Britton, un cunoscut specialist australian în zoologie, expert în crocodili, a pledat vinovat la 60 de capete de acuzare, printre care torturarea animalelor și posesia de materiale cu abuzuri asupra unor copii.

Britton a mărturisit în fața instanței că s-a filmat în timp ce a torturat zeci de câini până când aproape toți au murit. El a postat înregistrările video pe platforme online, pe care a accesat materiale care prezentau abuzuri comise asupra unor copii.

Procurorii care au prezentat cazul luni, la Curtea Supremă din Teritoriile de Nord australiene, au spus că detaliile cazului sunt atât de oribile încât nu pot fi făcute publice, astfel că judecătorul a fost nevoit să ceară publicului să părăsească sala, relatează BBC.

ADVERTISING

Magistratul era îngrijorat că informațiile ar putea provoca un "șoc nervos" și a luat decizia rară de a-i ruga să plece chiar și pe ofițerii de securitate și pe oficialii adjuncți ai instanțelor.

Acuzarea a arătat că Adam Britton, unul dintre cei mai cunoscuți specialişti în zoologie din lume, care a colaborat în trecut cu BBC și National Geographic, manifesta "o atracție sexuală sadică" pentru animale cel puțin din 2014, iar pe lângă exploatarea propriilor animale, el a convins alte persoane să-i lase patrupedele lor în grijă.

ADVERTISING

Individul folosea platforma de comerț online Gumtree pentru a convinge persoanele să-și lase temporar la el animalele, din motive legate de job sau diverse călătorii, construind o relație de încredere cu stăpânii pentru a negocia preluarea permanentă în custodie a patrupedelor. Când oamenii îl căutau și îl întrebau ce fac animalele, el le dădea informații false și le trimitea fotografii vechi.

În realitate, acesta abuza animalele într-un container de transport maritim amplasat pe proprietatea lui, pe care îl amenajase cu echipament de înregistrare video, un loc pe care el îl numea "camera de tortură", apoi posta imaginile folosind un pseudonim.

ADVERTISING

Timp de 18 luni, acesta a abuzat 42 de câini. Din păcate, 39 au murit.

Potrivit Sky News Australia, bărbatul a violat cățeluși și a dat online sfaturi de "zoo-sadism". În laptopul său au fost găsite și 15 materiale cu abuzuri asupra unor copii, în care unii dintre minori erau obligați să comită acte de depravare.

Una dintre înregistrări a ajuns în posesia poliției, care l-a arestat pe Britton în aprilie 2022.

Numele zoologului a fost ascuns anterior publicului, având în vedere natura oribilă a faptelor sale, punându-i în pericol chiar dreptul la un proces echitabil, conform NT News.

Britton a rămas în custodia poliției după arestare, iar în decembrie va fi adus din nou în fața instanței pentru prezentarea sentinței.

Născut în comitatul englez West Yorkshire, Adam Britton (52 de ani) a trăit în Marea Britanie, iar în urmă cu două decenii s-a mutat în Australia pentru a studia crocodilii. El are un doctorat în zoologie și și-a clădit o reputație internațională. Britton deținea un post de profesor la Universitatea Charles Darwin și l-a găzduit pe proprietatea sa pe celebrul naturalist David Attenborough când acesta a filmat documentarul "Life in Cold Blood".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇