Un pușcaș marin vorbește despre închisorile ruseşti: Sânge peste tot, unii deţinuţi arată ca nişte zombi

Un pușcaș marin vorbește despre închisorile ruseşti: Sânge peste tot, unii deţinuţi arată ca nişte zombi

Fostul puşcaş marin american Trevor Reed a descris experienţa sa într-o închisoare din Rusia într-un interviu difuzat vineri, detaliind condiţiile dezgustătoare în mijlocul unor deţinuţi cu boli mintale grave.

Trevor Reed, închis în Rusia în 2019, a fost eliberat la data de 28 aprilie în cadrul unui schimb de prizonieri care a avut loc pe fondul celor mai tensionate relaţii bilaterale din ultimele decenii din cauza războiului din Ucraina.

În extrase dintr-un interviu acordat CNN, Reed a declarat că a fost ţinut împreună cu alţi şapte prizonieri într-o celulă dintr-o unitate de tratament psihiatric, potrivit Reuters.

Majoritatea deţinuţilor se aflau acolo pentru infracţiuni violente, inclusiv crimă, a spus el, recunoscând că se temea pentru viaţa sa.

„În interiorul acelei celule, ştiţi, nu era un loc bun”, a spus Reed. „Era sânge pe toţi pereţii de acolo - unde deţinuţii s-au sinucis sau uciseseră alţi deţinuţi sau încercaseră să facă acest lucru”.

„Toaleta era doar o gaură în podea. Sunt şi oameni acolo care se plimbă şi care arată ca nişte zombi”, a mai povestit fostul pușcaș marin.

Reed, în vârstă de 30 de ani, din Texas, a fost condamnat în 2019 pentru că a pus în pericol viaţa a doi ofiţeri de poliţie în timp ce se afla în stare de ebrietate în timpul unei vizite la Moscova. Guvernul american a numit acuzaţiile drept teatru politic.