Un oficial american care a lucrat 11 ani la Departamentul de Stat își dă demisia, din cauza ”asistenței militare ucigașe” pe care SUA o acordă Israelului

Un oficial american care a lucrat 11 ani la Departamentul de Stat își dă demisia, din cauza ”asistenței militare ucigașe” pe care SUA o acordă Israelului

Un oficial de la Departamentul de Stat, Josh Paul, care a muncit mai bine se 11 ani la Biroul Afacerilor Politico-Militare, şi-a anunţat demisia, pe LinkedIn, din cauza abordării administraţiei lui Joe Biden a războiului Israelului în Fâşia Gaza.

Josh Paul a scris miercuri într-o postare pe LinkedIn că a demisionat ”din cauza unui dezacord politic privind asistenţa noastră ucigaşă continuă acordată Israelului”, relatează CNN.

”Vreau să fiu clar. Atacul Hamas în Israel nu a fost doar o monstruozitate. A fost o monstruozitate a monstuozităţilor. Cred că o eventuală escaladare a unor grupări cu legături cu Iranul ca Hezbollah sau a Iranului însuşi ar fi o altă exploatare cinică a tragediei actuale.

ADVERTISING

Însă cred în adâncul sufletului meu că răspunsul pe care Israelul este pe cale să-l dea şi odată cu el susţinerea americană a acestuia şi a status-quoului ocupaţiei nu vor face decât să adâncească suferinţa atât a israelienilor, cât şi a palestinienilor”, scrie Josh Paul, pe reţeaua de socializare.

El consideră reacţia administraţiei americane ”dezamăgitoare” şi ”în întregime nesurprinzătoare”.

”Răspunsul acestei administraţii - şi totodată a unei mari părţi a Congresului - este o reacţie impulsivă, construită pe confirmarea părtinirii, comodităţii politice, falimentului intelectual şi inerţiei birocratice”, denunţă el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Zeci de ani ai acestei abordări au arătat că securitate în schimbul păcii nu conduce nici la securitate şi nici la pace. Adevărul este că o susţinere oarbă a unei părţi este distructivă pe termen lung pentru interesele popoarelor celor două părţi”, acuză el.

El spune că nu mai poate lucra pentru a susţine un set de decizii politice privind trimiterea de armament, pe care le respinge drept ”oarbe, distructive, nedrepte şi în contradicţie cu valorile pe care le afişăm public”.

Ulterior, Josh Paul a declarat New York Times că garanţiile juridice menite să împiedice ca armamentul american să ajungă pe mâna unora care încalcă drepturile omului eşuează, având în vedere că Statele Unite susţin Israelul care a tăiat apa, hrana, îngrijirile medicale şi electricitatea Fâşiei Gaza.

ADVERTISING

”Există un moment în care poţi să spui «bun, ei, bine, ştii, nu mai depinde mine, dar ştiu că Congresul va interveni»”, adaugă el pentru NYT.

”Dar, în acest caz, Congresul nu face nimic semnificativ, nu există niciun alt mecanism de control, nu există niciun alt forum de dezbateri, iar aceste lucruri au contat în decizia mea”, spune el.

Departamentul de Stat, contactat de CNN, a refuzat să comenteze cu privire la ”probleme legate de personal”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇