Un nou record în SUA: Peste 50.000 de contaminări cu noul coronavirus în 24 de ore

Un nou record în SUA: Peste 50.000 de contaminări cu noul coronavirus în 24 de ore

Cel puţin 52.898 de noi infecţii cu noul coronavirus au fost înregistrate în Statele Unite în 24 de ore, un nivel record de la începutul pandemiei, potrivit datelor afişate de universitatea americană Johns Hopkins.

Noile contaminări ridică la circa 2,7 milioane numărul total de cazuri detectate pe teritoriul american. Numărul deceselor în ultimele 24 de ore se ridică la 706, bilanţul pandemiei în SUA fiind de 128.028 de morţi, scrie AFP.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Nivelul noilor cazuri detectate în Statele Unite este cel mai ridicat de la apariţia Sars-Cov-2, iar spitalizările cresc în mai multe focare ca Houston (Texas) şi Phoenix (Arizona).

Miercuri, statul Texas şi-a bătut recordul cotidian şi a raportat 8.076 de noi cazuri de COVID-19, cu aproape 1.000 în plus faţă de ziua precedentă.

Din cauza creşterii numărului de contaminări, unele state americane au fost nevoite să ia o pauză în ridicarea măsurilor de restricţie.

Guvernatorul statului Michigan, în nordul ţării, a anunţat închiderea majorităţii barurilor, identificate ca fiind originea unor „recente focare”, în timp ce în Oregon (nord-vest) şi în Pennsylvania (nord-est) a devenit obligatorie purtarea măştilor în spaţiul public.

Citește și:

Aproape jumătate din populaţia adultă din SUA nu are un loc de muncă, din cauza pandemiei de COVID-19

Pandemia COVID-19 e tot mai gravă în SUA şi India, iar Europa e ameninţată de un nou val