Un ministru german a demisionat după ce a fost acuzat că a plagiat în lucrarea de doctorat

Un ministru german a demisionat după ce a fost acuzat că a plagiat în lucrarea de doctorat

Ministrul german al Familiei, Franziska Giffey, a demisionat după dezbaterea din jurul titlului ei de doctor, bănuită fiind de plagiat.

„În ultimele zile au avut din nou loc discuții despre dizertația mea din 2010”, a explicat politicianul în vârstă de 43 de ani. 

Freie Universität din Berlin i-a dat ocazia să ia poziție până la începutul lui iunien, iar Giffey a spus că intenționează să facă acest lucru.

Giffey a adăugat: "Membrii guvernului federal, partidul meu și opinia publică au însă nevoie deja de acum de claritate și încredere. De aceea m-am decis să cer cancelarei retragerea mea din funcția de șefă a portofoliului Familiei, Seniorilor, Femeilor și Tinerilor".

ADVERTISING

În ciuda acestei decizii, politicianul afirmă în continuare că și-a redactat dizertația de doctorat cu conștiința curată: "Regret dacă am comis greșeli în procesul de scriere a lucrării. Dacă Freie Universität va decide, la a treia verificare a lucrării mele, să-mi retragă titlul de doctor, voi accepta decizia. Este vorba de un proces lung și obositor, ale cărui urmări se văd azi. În acest fel, îmi respect cuvântul dat".

Giffey nu renunță la candidatura din Berlin

Giffey a anunțat că nu renunță la candidatura la alegerile din Berlin. Ea este principala candidată a SPD pentru parlamentul regional din Berlin și se va concentra acum pe această candidatură.

ADVERTISING

În februarie 2019 s-a anunțat că universitatea amintită verifică lucrarea de doctorat a doamnei Giffey, în urma unor suspiciuni de plagiat. Verificarea s-a încheiat în octombrie 2019 cu o admonestare. În noiembrie 2020, Giffey a anunțat că nu va mai purta public titlul de doctor. Pe 18 noiembrie 2020, FU Berlin a demarat o nouă verificare a lucrării de doctorat. Și acest demers a fost finalizat între timp. Revista "Focus" a relatat că Freie Universität Berlin urmează să anuleze titlul de doctor acordat doamnei Giffey.

ADVERTISING

Franziska Giffey este ministru al Familiei din martie 2018. Din noiembrie 2020, ea este președinte a filialei SPD din Berlin și candidata acestei formațiuni la funcția de primar guvernator al capitalei germane.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇