Un lunetist ucrainean a eliminat un soldat rus de la o distanță record (Video)

Un lunetist ucrainean a eliminat un soldat rus de la o distanță record (Video)

Un trăgător de elită ucrainean a nimerit o țintă aflată la aproape patru kilometri distanță, anunță serviciul de securitate de la Kiev.

Noul record mondial a fost stabilit de un lunetist al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) care a ucis un soldat rus de la distanța de 3,8 kilometri, relatează Newsweek.

Vechiul record fusese stabilit în 2017, când un lunetist al forțelor speciale canadiene a tras un foc letal de la distanța de 3.540 de metri în Irak. În 2009, lunetistul britanic Craig Harrison a ucis în Afganistan un luptător taliban de la 2.475 metri distanță.

ADVERTISING

"Lunetistul SBU a stabilit un nou record mondial. El a nimerit un soldat rus de la o distanţă incredibilă. Lunetiștii SBU schimbă regulile din lumea lunetiștilor, demonstrându-și abilitatea de a acționa eficient de la distanțe fantastice", a transmis serviciul ucrainean de securitate într-un comunicat.

Pe rețelele de socializare s-a răspândit o înregistrare video care pare să redea lovitura-record a trăgătorului ucrainean. Recordul a fost stabilit cu o pușcă de producție internă, denumită "Stăpânul orizontului", a menționat serviciul.

SBU a precizat că lovitura care a depășit recordul anterior cu aproximativ 260 de metri a fost reușită cu o pușcă de producție internă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Lunetiștii SBU schimbă regulile din lumea lunetiștilor, demonstrându-și abilitatea de a acționa eficient de la distanțe fantastice", a mai transmis SBU.

Ucraina se îndreaptă spre a 21-a lună de război de la invazia Rusiei, în februarie 2022. Deși a fost considerat în mare parte un război de artilerie, lunetiștii au jucat un rol cheie pe câmpul de luptă.

Operațiunile trăgătorilor de elită au contribuit la respingerea ofensivei ruse în primele săptămâni ale invaziei, când lunetiştii au eliminat ofițeri importanți din armata rusă, stârnind confuzie și teamă în rândurile trupelor ruse. Tacticile ucrainenilor au fost analizate de experții NATO pentru pregătirea în caz de invadare de către Moscova a teritoriului alianței.

ADVERTISING

Insider a relatat în octombrie despre o unitate ucraineană de lunetiști care a acționat în mod autonom în apropiere de Bahmut pentru a elimina ținte rusești.

Comandantul acesteia, cunoscut drept "Fantoma din Bahmut", a spus că oamenii lui au ucis peste 500 de inamici.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇