Un jurist cu studii la Oxford e noul director al Centrului Național Anticorupție din R. Moldova

Un jurist cu studii la Oxford e noul director al Centrului Național Anticorupție din R. Moldova

Parlamentul Republicii Moldova l-a votat pe Iulian Rusu în funcția de director al Centrului Național Anticorupție (CNA), pentru un mandat de cinci ani.

Iulian Rusu a fost secretar de stat în Ministerul Justiției, din octombrie 2021.

”Mulțumesc Parlamentului pentru încrederea acordată. Am să depun toată diligența pentru ca CNA dar și sectorul justiției la general să demonstreze integritate și profesionalism”, a scris Iulian Rusu pe Facebook.

Ieri, 3 Februarie 2022, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat hotărârea nr. 20 prin care am fost numit în funcția de...

Publicată de Iulian Rusu pe Vineri, 4 februarie 2022

El a fost ales la șefia CNA în baza unei legislații noi și controversate, care permite numirea fără susținerea unui concurs public.

ADVERTISING

Deputații BCS au criticat această alegere. „Când a avut loc concursul? Câți participanți au fost la concurs? Considerăm că democrația a fost sfidată grav prin aceste modificări”, a declarat deputatul Vlad Bătrâncea, citat de glasul.md.

Fostul director al Centrului Național Anticorupție, Ruslan Flocea, a fost revocat de Parlament în noiembrie anul trecut.

Potrivit site-ului Ministerului Justiției, Iulian Rusu este jurist, absolvent al Universității Oxford și are titlu de magistru în drept.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Are o experiență profesională vastă de peste 20 de ani, inclusiv în domeniul justiției. În ultimii trei ani, a deținut funcția de director executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene și a contribuit cu expertiză valoroasă în mai multe proiecte și activități ce țin de sectorul justiției și anticorupție.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇