Un judecător a anulat pachetul salarial record al lui Elon Musk de la Tesla

Un judecător a anulat pachetul salarial record al lui Elon Musk de la Tesla

Un judecător din Delaware a anulat pachetul salarial record de 56 de miliarde de dolari al lui Elon Musk de la Tesla (TSLA.O), calificând compensaţia acordată de Consiliul de Administraţie drept „o sumă de neînţeles”, nedreaptă faţă de acţionari.

Acţiunile Tesla au scăzut cu aproximativ 3% în tranzacţiile prelungite, iar unii investitori au profitat de această hotărâre în speranţa că ar putea determina Tesla să îşi revizuiască guvernanţa, transmite Reuters.

CA al Tesla a fost criticat pentru că nu a reuşit să asigure supravegherea directorului său general combativ, care a ţinut prima pagină a ziarelor, care s-a luptat cu autorităţile de reglementare şi a condus mai multe alte companii în acelaşi timp.

ADVERTISING

Hotărârea, care poate fi atacată, anulează cel mai mare pachet salarial din America corporatistă. Judecătorul a constatat că remuneraţia pe bază de acţiuni a fost negociată de directori care păreau a fi îndatoraţi lui Musk.

"Mânat de retorica "all upside", sau poate cu ochii în stele de atracţia de superstar a lui Musk, Consiliul de Administraţie nu şi-a pus niciodată întrebarea de 55,8 miliarde de dolari: A fost planul chiar necesar pentru ca Tesla să îl păstreze pe Musk şi să îşi atingă obiectivele?", a scris Kathaleen McCormick de la Court of Chancery din Delaware.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

McCormick i-a ordonat acţionarului Tesla care a contestat planul de remunerare să lucreze cu echipa juridică a lui Musk la un ordin de punere în aplicare a deciziei.

Aceasta poate fi atacată la Curtea Supremă din Delaware, după ce părţile vor conveni asupra unui ordin final şi asupra onorariilor pentru avocaţii acţionarului, care vor fi plătite de Tesla.

Decizia vine în contextul în care Tesla avertizează asupra încetinirii creşterii. Tesla a devenit cel mai valoros producător auto din lume sub conducerea lui Musk, dar o mare parte din această valoare se bazează pe aşteptările privind viitoarele descoperiri, cum ar fi robotaxi cu conducere autonomă.

ADVERTISING

"Nu vă înfiinţaţi niciodată compania în statul Delaware", a declarat Musk, într-o postare pe X, platforma de socializare pe care a cumpărat-o în 2022.

"O zi bună pentru băieţii buni", a transmis Greg Varallo, un avocat al acţionarului Tesla Richard Tornetta, care a intentat procesul în 2018.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇