Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume: Un miliardar francez l-a depășit pe fondatorul Tesla

Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume: Un miliardar francez l-a depășit pe fondatorul Tesla

Omul de afaceri american Elon Musk a pierdut locul întâi în topul celor mai bogați oameni din lume, realizat de Forbes. Noul lider este omul de afaceri francez Bernard Arnault, președintele grupului LVMH.

Averea netă a lui Bernard Arnault se ridică în prezent la 207,6 miliarde de dolari (191,5 miliarde de euro). Elon Musk are o avere netă de 204,7 miliarde de dolari (188,74 miliarde de euro), conform celui mai recent clasament „Real-Time Billionaires List” realizat de Forbes, relatează Euronews.

Pe locul trei se situează proprietarul imperiului Amazon, Jeff Bezos, cu 181,3 miliarde de dolari.

ADVERTISING

Arnault a făcut săptămâna trecută un salt extraordinar în clasament. Averea lui netă a crescut cu 12,3% într-o singură zi, vineri, de la 22,7 miliarde de dolari (20,9 miliarde de euro).

În schimb, averea lui Elon Musk s-a redus cu 18 miliarde de dolari (16,6 miliarde de euro) cu o zi înainte, o scădere cu 8,1%.

Rezultatele atestă direcțiile opuse în care se îndreaptă în prezent afacerile celor mai bogați oameni din lume, notează sursa citată.

comparatie
Sursa: Forbes / Euronews

LVMH, imperiul bunurilor de lux condus de Arnault, a înregistrat rezultate extraordinare în 2023. Conglomeratul care deține în portofoliu mărci prestigioase precum Louis Vuitton, Christian Dior, Fendi și Tiffany & Co. a avut o creștere remarcabilă a veniturilor, atingând un nivel impresionant de 86,2 miliarde de euro pentru întregul an.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Profitul brut al LVMH a ajuns la 59,28 miliarde de euro, marcând o creștere de 9,4%, în timp ce profitul net a urcat la 15,2 miliarde de euro, o creștere de 8% față de 2022.

La polul opus se situează Tesla, compania deținută de Elon Musk. Gigantul producător de automobile electrice a înregistrat o creștere modestă de 3,5% a veniturilor din trimestrul patru 2023, ajungând la 25,2 miliarde de dolari (23,2 miliarde de euro) și un venit anual de 96,8 miliarde de dolari (89,3 miliarde de euro), în creștere cu 15% față de 2022.

ADVERTISING

Cu toate acestea, profitul brut al Tesla a înregistrat o scădere semnificativă de 15,3%, la 17,66 miliarde de dolari.

Venitul net al Tesla a crescut la 7,93 miliarde de dolari (7,3 miliarde de euro), marcând o creștere substanțială de 115%, însă această performanță excepțională s-a datorat în mare parte unui beneficiu fiscal unic de 5,75 miliarde de dolari.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇