Un grup de turiști ruși a provocat o încăierare în Muntenegru. Localnicii au trecut la contraofensivă și i-au atacat cu scaune (Video)

Un grup de turiști ruși a provocat o încăierare în Muntenegru. Localnicii au trecut la contraofensivă și i-au atacat cu scaune (Video)

Patru cetățeni ruși agresivi au luat cu asalt un restaurant dintr-o zonă turistică populară din Muntenegru. Chelnerii i-au pus la respect atacându-i cu scaunele.

Liniștea din Viti Do, un sătuc liniștit de lângă Budva, în Muntenegru, a fost spartă de un grup de turiști ruși puși pe harță care a provocat o încăierare cu localnicii.

Patru cetățeni ruși, aflați în stare de ebrietate, au condus agresiv spre faleza din Viti Do și au fost la un pas să dea peste un motociclist, relatează European Pravda.

Potrivit primelor date din ancheta poliției, unul dintre ruși i-a insultat pe localnici și pe chelneri. Rușii au blocat intrarea pe faleză cu mașina, apoi au dărâmat standul unei agenții de turism și l-au atacat pe chelnerul unui restaurant din apropiere, rănindu-l la cap.

ADVERTISING

Apoi l-au agresat și pe patronul localului, după care angajații au încercat să-i oprească să distrugă restaurantul.

Un martor al incidentului a filmat momentul în care angajații trec la defensivă la atac și încep să-i lovească pe ruși cu scaunele.

Budva, un oraș de coastă din Muntenegru, cu o populație de aproximativ 13.000 de locuitori, atrage de mai mulți ani mulți turiști ruși.

Muntenegru, țară cu 620.000 de locuitori, a avut relații strânse cu Rusia, însă acestea s-au răcit după decizia de a intra în NATO, în ciuda avertismentelor lui Vladimir Putin. În 2016, Muntenegru a acuzat serviciile secrete ruse și naționaliștii sârbi că au încercat să-i saboteze aderarea la alianța nord-atlantică.

ADVERTISING

Țara de la malul Adriaticii a rămas, însă, o destinație populară pentru ruși, care pot intra fără viză și pot sta aici timp de 30 de zile fără să fie necesar un permis de rezidență.

Potrivit datelor guvernului din Muntenegru, rușii dețin aproximativ 19.000 de unități imobiliare în această țară, iar investițiile acestora echivalau în 2019 cu un sfert din PIB-ul țării, relatează Reuters.

Printre cetățenii ruși care s-au refugiat în Muntenegru se numără oameni de afaceri și familiile lor, dar și tineri care au plecat din Rusia pentru a scăpa de mobilizarea ordonată de Putin și a evita să fie trimiși să lupte în Ucraina.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇