Un director ANPC este păstrat în funcție de PSD, deși a picat concursul cu nota 2

Un director ANPC este păstrat în funcție de PSD, deși a picat concursul cu nota 2

Comisariatul Regional Iași pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) are un director care a picat examenul pentru ocuparea acestei funcții, cu nota 2,40. Pentru a putea promova, ar fi trebuit să obțină cel puțin nota 7.

În luna iunie, Monica Diana Pintilie a fost numită cu delegație la șefia Comisariatului, iar în 12 septembrie a participat la concursul desfășurat la sediul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor pentru ocuparea funcției publice vacante de comisar-șef, scrie 7Iași.

Deși nu a promovat examenul, ea rămâne pe funcție până la expirarea delegației. Postul de șef regional al acestei instituții este asumat de către organizația PSD Iași, ca și cel de la județ, unde șef este Florin Onofrei.

ADVERTISING

La concurs și-a mai depus dosarul și o a doua persoană, dar aceasta nu s-a mai prezentat la proba scrisă. Astfel, Monica Diana Pintilie a fost singurul candidat.

În 2015, ea a amendat o librărie pentru că vindea o carte pentru copii care conținea greșeli gramaticale. Erorile gramaticale erau însă folosite intenționat de către autor pentru particularizarea unui personaj, iar judecătorii au anulat amenda.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇