Un deputat PNL a sesizat Parchetul şi Poliţia după folosirea de simboluri naziste la protestul AUR

Un deputat PNL a sesizat Parchetul şi Poliţia după folosirea de simboluri naziste la protestul AUR

Deputatul PNL Alexandru Muraru, reprezentant special al Guvernului pentru promovarea politicilor memoriei, combaterea antisemitismului şi xenofobiei, a sesizat oficial Parchetul General şi Poliţia, în urma folosirii de simboluri naziste în timpul protestelor de marţi din faţa Palatului Parlamentului.

„Simbolul nazist folosit de unii manifestanţi în cadrul protestului din faţa Parlamentului României, la care au luat parte şi demnitari ai grupului parlamentar AUR, reprezintă o infracţiune flagrantă care trebuie imediat investigată şi sancţionată ferm.

ADVERTISING

Este inacceptabil pentru statul român să tolereze aşa ceva şi este, deopotrivă, insultător pentru memoria suferinţelor celor care şi-au pierdut viaţa în lagărele de concentrare ale Germaniei naziste şi puţinilor urmaşi ai acestora.

Fotografia cu zvastica desenată pe steagul Uniunii Europene de către un protestatar AUR reprezintă un semnal de instigare la violenţă şi ură, care a prejudiciat grav imaginea României în cele mai cunoscute publicaţii din lume", afirmă Alexandru Muraru.

El spune că astfel de acte de vandalism nu pot rămâne nepedepsite, motiv pentru care, în calitate de reprezentant special al Guvernului pentru promovarea politicilor memoriei, combaterea xenofobiei şi antisemitismului, a sesizat organele de urmărire penală, respectiv Poliţia Română şi procurorul general.

"Instituţiile abilitate trebuie să fie ferme şi să lucreze de urgenţă cu celeritate în cercetarea şi sancţionarea unor astfel de fapte antisociale şi ilegale, care produc grave prejudicii de imagine statului român", subliniază Alexandru Muraru.

ADVERTISING

Între timp, protestul AUR s-a lăsat cu amenzi de 200.000 de lei şi doi bărbaţi reţinuţi, inclusiv un tânăr de 23 de ani care ar fi forțat poarta Senatului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇