Prima reacție a Guvernului, la protestul AUR: Să fie protejate instituțiile statului!

Prima reacție a Guvernului, la protestul AUR: Să fie protejate instituțiile statului!

Premierul Nicolae Ciucă, aflat într-o vizită la Bruxelles, a discutat cu ministrul Afacerilor Interne şi i-a cerut să protejeze integritatea instituţiilor statului, a transmis Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

“Dreptul la liberă exprimare este garantat de Constituţie, dar acesta trebuie să fie paşnic şi să se încadreze în limitele legii”, a transmis Dan Cărbunaru. 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a afirmat că ”premierul Nicolae Ciucă a discutat cu ministrul Afacerilor Interne şi i-a cerut să protejeze integritatea instituţiilor statului, aplicând  legea şi descurajând orice tip de violenţă, având ca prioritate protejarea românilor”. 

ADVERTISING

Mai multe autoturisme au fost vandalizate, marţi, în timpul protestului de la Parlament, împotriva certificatului verde, după ce mulţimea a intrat în curtea Senatului. 

Senatorul PSD Titus Corlăţean a declarat, marţi, la Antena 3, că în urma protestului care are loc la Parlament, Ambasadorul Japoniei în România a fost în imposibilitatea de a ieşi din Senat şi a fost nevoie să i se asigure un coridor pentru a părăsi clădirea cu maşina.

Potrivit unor surse, a fost vandalizată şi maşina reprezentantului Ambasadei SUA la Bucureşti, care a venit la Senat pentru a se întâlni cu preşedintele Senatului, Florin Cîţu.

ADVERTISING

Evenimente sunt încă în desfășurare.

Mai multe detalii puteți afla urmărind relatarea LIVETEXT realizată de spotmedia.ro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇