Un deputat AUR și-a agresat soția în fața copilului. Femeia a sunat azi-noapte la 112. Reacția partidului

Un deputat AUR și-a agresat soția în fața copilului. Femeia a sunat azi-noapte la 112. Reacția partidului

Deputatul AUR Dumitru Focşa şi-a agresat soţia, în noaptea de miercuri spre joi, acasă, de față cu fetiţa pe care urmau să o înfieze.

Poliţişti din cadrul postului Lumina au fost sesizaţi, prin apel 112, joi, în jurul orei 2:00, de către o femeie, care a acuzat că este agresată fizic de soţul său. Pentru a scăpa din mâinile bărbatului, femeia și copila de 9 ani au fugit din casă la vecini.

Ulterior, femeia a refuzat să meargă la spital sau să fie emis un ordin de restricţie împotriva soţului.

“Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificate persoanele în cauză, respectiv un bărbat, de 57 de ani, dar şi persoana vătămată, de 49 de ani, care prezenta urme vizibile de violenţă.

ADVERTISING

Poliţiştii au solicitat o ambulanţă, personalul medical acordând îngrijiri de specialitate femeii, aceasta refuzând transportarea la spital. Poliţiştii au întocmit imediat formularul de evaluare a riscului, reieşind risc iminent, însă femeia s-a opus emiterii unui ordin de protecţie provizoriu”, a transmis IPJ Constanţa. 

Aşa că poliţiştii au întocmit dosar penal pentru violenţă în familie. 

Soţia deputatului a plecat acasă la părinţi, împreună cu fetiţa pe care cuplul vrea să o adopte. Protecţia Copilului va reanaliza acum dosarul. 

ADVERTISING

Reacţia AUR

AUR anunţă că a demarat o anchetă internă în acest caz, iar, dacă deputatul va fi găsit vinovat, riscă să-și piardă toate funcțiile.

„Suntem ferm împotriva oricărei forme de violență fizică sau psihologic. 

Credem că familia este un sanctuar care trebuie apărat de manifestări agresive, iar autoritățile sunt obligate să cerceteze și să soluționeze neîntârziat acest gen de incident.

Juriul de Onoare al Alianței pentru Unirea Românilor a demarat o anchetă internă și va propune o decizie în conformitate cu prevederile Codului de Etică al partidului”, a transmis AUR, într-un comunicat de presă, citat de Libertatea.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇