Sondaj CURS pentru București: 71% cred că merge într-o direcție greșită. AUR, mult deasupra USR în preferințele bucureștenilor

Sondaj CURS pentru București: 71% cred că merge într-o direcție greșită. AUR, mult deasupra USR în preferințele bucureștenilor

Bucureștenii cred că orașul merge ”într-o direcţie mai degrabă greşită”, iar majoritatea celor intervievați au o părere ”proastă” despre activitatea primarului general, potrivit unui sondaj CURS realizat în decembrie. Cea mai mare problemă semnalată de cei care au participat este transportul.

Astfel, 71% dintre cei chestionaţi cred că municipiul Bucureşti merge ”într-o direcţie mai degrabă greşită”, iar 57% au o părere ”proastă” despre activitatea primarului general. 3% dintre cei chestionaţi au o părere ”foarte bună” despre activitatea lui Nicuşor Dan, 23% o părere ”bună” şi 11% o părere ”foarte proastă”.  

ADVERTISING

În ceea ce priveşte activitatea primarilor de sector, 40% dintre cei care au participat la sondaj au o părere ”proastă”, în timp ce procentul celor care au o părere ”bună” este de 37%. 13% dintre bucureşteni au o părere ”foarte bună” despre primarul din sectorul în care locuiesc, în timp ce 7% au o părere ”foarte proastă” despre primarul de sector.  

Întrebaţi despre cele mai importante probleme din Capitală, bucureştenii au răspuns:  

  • 25% transportul 
  • 13% încălzirea 
  • 12% curăţenia 
  • 10% poluarea 
ADVERTISING

Alte probleme semnalate de respondenţi sunt parcările, drumurile principale, colectarea gunoiului, ordinea publică şi spaţiile verzi.  

La întrebarea ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile locale, cu cine aţi vota?” s-au înregistrat următoarele răspunsuri:  

  • 31% PSD 
  • 20% PNL 
  • 16% AUR 
  • 12% USR 

Restul partidelor au înregistrat procente sub 5%. 

Sondajul a fost realizat, în perioada 6-16 decembrie 2022, prin interviuri faţă în faţă la domiciliul respondenţilor, pe un eşantion de 817 persoane cu o marjă de eroare de +/- 3,4% la un nivel de încredere de 95%.  

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇