Un consilier de la Primăria Lupeni a cerut o șpagă de 50.000 de euro

Un consilier de la Primăria Lupeni a cerut o șpagă de 50.000 de euro

Un consilier juridic de la Primăria Lupeni (oraş cu doar 23.000 de locuitori din Valea Jiului) a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA Alba Iulia, după ce i-a solicitat unui om de afaceri 50.000 de euro pentru a-l ajuta să concesioneze o suprafaţă de teren.

DNA relatează că totul s-a întâmplat în perioada octombrie – noiembrie 2022, când consilierul Constantin Pavăl a pretins de la un om de afaceri 50.000 euro pentru a-l ajuta să concesioneze o suprafaţă de teren de 160 mp, aflată în proprietatea Primăriei Lupeni.

ADVERTISING

Anterior, el fusese desemnat printr-o dispoziţie a primarului să facă parte din comisia de negociere directă ce avea ca obiect concesionarea terenului respectiv.

După mai multe negocieri, suma finală care i-a fost remisă lui Constantin Pavăl a fost de 7.000 de euro, plătibilă într-o singură tranşă.

După primirea banilor, 'problema' omului de afaceri a fost rezolvată în doar o zi şi jumătate, respectiv pe data de 3 noiembrie 2022.

Acuzatul va fi prezentat, miercuri, în faţa magistraţilor de la Tribunalul Alba cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇