Un camion s-a blocat în Pasajul Unirii, deși Poliția păzește ambele capete (Video) UPDATE

Un camion s-a blocat în Pasajul Unirii, deși Poliția păzește ambele capete (Video) <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span>

Un camion a rămas blocat, joi dimineaţă, în Pasajul Unirii din Bucureşti, deşi echipaje de poliţie păzesc ambele intrări.

Autoutilitara a rămas blocată în interiorul pasajului, pe sensul dinspre Bd. Mărășești către Piața Universității, traficul fiind restricționat pe banda 1 de circulație.

Nici acest șofer nu a ţinut seama că înălțimea camionului depășește înălțimea maximă admisă în pasaj. Autoutilitara s-a blocat la jumătatea tunelului.

Şoferul spune că nu a văzut echipaje de poliție înainte de a intra în Pasajul Unirii şi nici indicatorul care arată limita de înălţime.

„Nu am văzut indicatorul și atât”, a afirmat șoferul, la Digi 24. 

Pasajul Unirii, acum cca 30minute. Inca unul 🙂 De intrat a intrat, dar pe parcurs pasajul s-a stramtorat... Si cand te gandesti ca pasajul e pazit non-stop de politie...

Publicată de Cosmin Nicolae pe Joi, 12 ianuarie 2023

Şoferul a fost amendat

”În urma verificărilor efectuate, poliţiştii Brigăzii Rutiere au constatat faptul că autoutilitara avea efectuate modificări constructive neomologate (suprastructura metalică depăşea dimensiunile vehiculului)”, a transmis Brigada Rutieră.

ADVERTISING

Aşa că şoferul a fost amendat cu 870 de lei, iar ca măsură tehnico-administrativă s-a dispus reţinerea certificatului de înmatriculare şi retragerea plăcuţelor de înmatriculare.

Pasajul Unirii devine un coşmar

Acest nou incident are loc la mai puţin de trei săptămâni după accidentul mortal din 23 decembrie, când un autocar cu turişti greci a lovit bara de presemnalizare de la intrarea în pasaj.

Pasajul Unirii a fost redeschis la începutul lui septembrie 2022, după o investiţie de 12 milioane de euro. De atunci au avut loc mai multe accidente. Inclusiv cel de azi, şapte vehicule de mari dimensiuni au rămas blocate, fie în poarta gabaritică, fie în tunelul rutier.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Primăria Sectorului 4 promite măsuri suplimentare de protecţie

Primăria Sectorului 4 susţine că toate incidentele din pasaj au avut la bază ignorarea şi nerespectarea regulilor de circulaţie.

Totuşi, instituţia promite măsuri suplimentare de protecţie şi semnalizare la intrările în Pasajul Unirii.

"În pofida echipajului de poliţie locală prezent la faţa locului, a sistemelor de presemnalizare activate, a indicatoarelor şi a marcajelor rutiere, în cursul zilei de astăzi, 12.01.a.c, încă un şofer nu a respectat regulile de circulaţie şi a intrat în Pasajul Unirii, conducând un vehicul cu o înălţime mai mare decât cea maxim admisă.

ADVERTISING

Potrivit poliţiştilor sosiţi la faţa locului, deşi în talonul vehiculului este trecută înălţimea de 3,39 m, în realitate, măsurătorile au arătat o înălţime de 3,72 m, rezultată ca urmare a modificării caroseriei.

Toate incidentele ce au avut loc până acum în interiorul pasajului rutier au avut la bază ignorarea şi nerespectarea regulilor de circulaţie, fapt dovedit prin procesele verbale întocmite de către Poliţia Rutieră.

Primăria Sectorului 4, în colaborare cu Poliţia Rutieră şi cu Comisia Tehnică de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, va elabora, până la sfârşitul săptămânii viitoare, măsuri suplimentare de protecţie şi semnalizare la intrările în Pasajul Unirii.

Indiferent de câte mijloace de semnalizare şi protecţie vom utiliza, ignorarea regulilor de circulaţie şi a sistemelor montate vor genera în continuare incidente de această natură", este comunicatul PS4.

Plouă în Pasajul Unirii

Pasajul Unirii mai are și o altă problemă: Din plafonul în care sunt montate corpurile de iluminat a început miercuri să curgă apă.

Jurnalistul Vitalie Cojocari a postat pe pagina sa de Facebook imagini în care se vede cum picăturile de apă curg din tavan, printre corpurile de iluminat.

”Vitalie, plouă în Pasajul Unirii”, îmi scrie cineva pe Facebook. Citesc mesajul și nu înțeleg. Cum adică? Cum să...

Publicată de Vitalie Cojocari pe Miercuri, 11 ianuarie 2023

Reprezentanții Primăriei Sectorului 4 au declarat pentru Libertatea că problema a fost remediată:

„A fost o acumulare de apă, însă problema a fost remediată. În momentul în care vor începe lucrările la planșeu, ele vor fi înlocuite cu unele noi, ca să nu mai existe niciun risc”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇