Un bărbat s-a baricadat în consulatul Iranului din Paris și a amenințat că îl aruncă în aer UPDATE

Un bărbat s-a baricadat în consulatul Iranului din Paris și a amenințat că îl aruncă în aer <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Un bărbat care a amenințat că va arunca în aer consulatul Iranului la Paris, după ce s-a baricadat în clădirea consulatului, a fost arestat, vineri, de poliția franceză.

O sursă din poliţie, citată de Reuters, susține că bărbatul a fost văzut intrând în consulat în jurul orei locale 11:00 (09:00 GMT). El părea că are asupra lui o grenadă sau o vestă cu explozibil.

Consulatul iranian a transmis o ”cerere de intervenţie”, a precizat poliția franceză.

A fost creat un perimetru de securitate în jurul consulatului, care se află în arondismentul XVI din Paris.

ADVERTISING

Traficul pe liniile de metrou 9 şi 6 care deservesc staţia Trocadéro - cea mai apropiată de consulat - a fost întrerupt.

Ulterior, bărbatul a fost arestat și scos de trupele speciale din sediul consulatului, iar clădirea a fost atent verificată.

Nu au fost găsite niciun fel de materiale explozive, nici vesta explozivă sau grenada despre care s-a presupus că sunt asupra bărbatului.

Potrivit unei surse din poliția franceză, ar fi vorba despre același bărbat care a fost suspectat de o tentativă de incendiere în apropierea consulatului în septembrie anul trecut.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În ce privește motivul incidentului, ziarul Le Parisien scrie că martorii povestesc că bărbatul a târât steaguri pe podeaua consulatului și a spus că vrea să răzbune moartea fratelui său. Nu există dovezi co incidentul ar avea legătură cu tensiunile actuale dintre Iran și Israel.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇