Un bărbat din Botoșani s-a vaccinat a treia oară cu Pfizer. Gheorghiță spune că ar fi vrut și a patra doză

Un bărbat din Botoșani s-a vaccinat a treia oară cu Pfizer. Gheorghiță spune că ar fi vrut și a patra doză

Un bărbat de 49 de ani din Botoşani este anchetat penal după ce s-a vaccinat cu a treia doză de Pfizer, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu.

Bărbatul s-a prezentat la un centru de vaccinare din Dorohoi şi a cerut să fie vaccinat, nedeclarând că a făcut până în acel moment rapelul.

"În acest caz, am întocmit dosar penal pentru fals în declaraţii", a afirmat Nenişcu.

La rândul său, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Monica Adăscăliţei, a anunţat declanşarea unei anchete administrative pentru a se stabili condiţiile în care persoana respectivă a reuşit să obţină a treia doză de vaccin.

ADVERTISING

"Fiind foarte aglomerat, probabil nu s-a aşteptat validarea în sistemul informatic şi a intrat în zona de vaccinare, unde a primit doza de vaccin. După ce i-a fost injectată doza, a declarat că a avut rapelul la vaccinul Pfizer în urmă cu o săptămână şi că a primit a treia doză.

Între timp, în sistemul informatic au apărut datele şi că într-adevăr a fost vaccinat în urmă cu o săptămână. DSP a demarat o anchetă pentru a stabili exact firul evenimentelor", a precizat Adăscăliţei, citat de Agerpres.

Imediat după administrarea dozei, persoana vaccinată a treia oară a rămas câteva ore sub supravegherea medicului din centrul de vaccinare, după care a fost transferată la Camera de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Dorohoi.

ADVERTISING

"Pe tot parcursul zilei nu a prezentat niciun simptom sau o reacţie adversă post-vaccinare. Medicul de la Camera de Primiri Urgenţe i-a recomandat şi un examen psihiatric. El este monitorizat în continuare de colegii mei din DSP", a adăugat directorul Direcţiei de Sănătate Publică. 

Cum comentează Valeriu Gheorghiță

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat, marți, că știe cazul și că, mai mult, din informațiile pe care le are bărbatul ar fi vrut chiar și o patra doză.

”Știu despre acest caz, sunt persoane care ascund anumite detalii și și le asumă. Pur şi simplu, acea persoană nu a vrut să declare că a mai fost vaccinată cu cele două doze de Pfizer, în mod intenţionat. Aşa cum reiese din raport, a vrut să primească şi cea de-a treia doză. Mai mult decât atât, ar fi vrut să primească şi cea de-a patra doză, nu doar trei doze.

ADVERTISING

La momentul triajului, dacă se scanează cartea de identitate, pacientul este verificat şi se poate regăsi dacă a mai primit sau nu vaccin şi dacă e înregistrat.

Fiind vaccinare la un centru drive-thru şi fiind o solicitare foarte mare în ziua respectivă, evident că de cele mai multe ori ne bazăm pe spusele oamenilor atunci când şi semnează acest lucru. Tocmai de aceea, nu s-a scanat anterior vaccinării cartea de identitate pentru a se vedea dacă persoana fusese sau nu vaccinată. Au mai existat persoane care se vaccinaseră cu AstraZeneca si voiau să schimbe vaccinul", a spus Gheorghiță.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇