Un bărbat a încercat să intre cu maşina în curtea CIA şi a fost împuşcat, după o confruntare de o oră

Un bărbat a încercat să intre cu maşina în curtea CIA şi a fost împuşcat, după o confruntare de o oră

Un bărbat care a încercat să intre, luni, cu maşina în curtea sediului CIA din Langley, statul american Virgina, a fost împuşcat de agenţii FBI după o confruntare de o oră.

Doi oficiali ai forţelor de ordine au pus că bărbatul a încercat să pătrundă în unitatea CIA fără a avea dreptul, în jurul orei locale 18:00, şi a fost oprit de gărzi înarmate care operează o serie de porţi, scrie NBC News.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Ofiţerii de securitate ai CIA au negociat cu bărbatul şi, după ce el a refuzat în mod repetat să plece, s-a luat decizia ca maşina să fie împinsă din drumul de acces. La scurt timp, omul a ieşit din autoturism şi a arătat că are asupra sa o armă, ulterior fiind împuşcat de agenţii FBI. 

Unul dintre oficiali a relatat că persoana respectivă susţinea că avea asupra sa explozibil, dar acest lucru nu a fost confirmat încă.

Potrivit autorităţilor, bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, este deranjat mintal şi a mai încercat în trecut să intre în curtea CIA. El a fost transportat la un spital din zonă.

„FBI ia în serios toate incidentele armate care implică agenţii noştri sau membri ai grupurilor operative. Procesul de evaluare este meticulos şi obiectiv şi este realizat pe cât de rapid posibil având în vedere circumstanţele”, a transmis poliţia federală într-un comunicat.

Un purtător de cuvânt al CIA a spus anterior că agenţii au rezolvat „o situaţie de securitate chiar în afara perimetrului securizat al cartierului general al CIA”.

Securitatea la sediul CIA este tratată cu seriorizate în mod special, pentru că în 1993 un cetăţean pakistanez a ucis doi angajaţi CIA şi a rănit alţi trei, în timp ce aşteptau la semaforul din apropierea intrării principale. Mir Aimal Kasi, cunoscut drept Mir Aimal Kansi, a fugit de la locul faptei şi a fost căutat patru zile înainte de a fi arestat, readus în SUA, judecat şi condamnat. El a fost executat în 2002.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!