Un bărbat a fost împușcat în picior, în București, după ce a amenințat cu un topor polițiștii

Un bărbat a fost împușcat în picior, în București, după ce a amenințat cu un topor polițiștii

Un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost împuşcat în picior, după ce ar fi ameninţat cu un topor poliţiştii care încercau să-l imobilizeze în urma unui conflict anterior cu sora sa, a informat, vineri, Poliţia Capitalei.

Poliţiştii de la Secţia 4 au fost sesizaţi, joi, în jurul orei 22.30, prin sistemul 112, cu privire la faptul că, la o adresă din Sectorul 1, o femeie este ameninţată de către fratele său cu un obiect tăietor-înţepător.

"Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au identificat un bărbat, în vârstă de 37 de ani, care prezenta un comportament agresiv, având asupra sa un obiect contondent şi care le-a comunicat poliţiştilor să nu intre în curtea imobilului. Astfel, poliţiştii au luat legătura cu sora bărbatului, care le-a relatat poliţiştilor faptul că, în urma unui conflict verbal, ar fi fost ameninţată de fratele ei cu un obiect tăietor-înţepător, iar ulterior aceasta a părăsit incinta locuinţei, fără să fi suferit vătămări.

ADVERTISING

Având în vedere că bărbatul prezenta un comportament agitat şi era incoerent în vorbire, refuzând orice contact cu poliţiştii, s-a solicitat sprijinul unei echipe de negociatori şi al unei echipe de asalt, din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale. În momentul ajungerii acestora, persoana în cauză nu a cooperat cu negociatorii şi nu a dorit sa iniţieze contact cu aceştia, fiind agresiv verbal, fapt pentru care echipa de asalt a pătruns în forţă în curtea imobilului.

Având în vedere că, la momentul pătrunderii poliţiştilor, bărbatul a devenit agresiv şi s-a apropiat ameninţător cu toporul către aceştia, încercând să-i lovească, conform procedurilor legale, unul dintre membrii echipei a executat foc, la nivelul membrului inferior stâng, cu armamentul din dotare, respectiv arma cu muniţie de cauciuc", se precizează în comunicat.

ADVERTISING

La faţa locului a fost prezentă şi o echipă de prim-ajutor, bărbatului fiindu-i acordate îngrijiri medicale, menţionează sursa citată. Suspectul a suferit leziuni la nivelul membrului inferior stâng și a fost transportat la spital, în stare stabilă, pentru investigaţii suplimentare.

De asemenea, în interiorul casei au fost găsite şi ridicate, în vederea cercetărilor, un obiect tăietor-înţepător şi un topor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇