Un băiețel din Rusia care și-a pierdut tatăl în război a fost consolat de autorități cu un smartwatch. Văduva se declară foarte fericită (Video)

Un băiețel din Rusia care și-a pierdut tatăl în război a fost consolat de autorități cu un smartwatch. Văduva se declară foarte fericită (Video)

Un băiețel din Rusia de doar 6 ani, care și-a pierdut tatăl în războiul din Ucraina, a primit drept ”consolare” din partea autorităților de la Moscova un smartwatch și un tur al biroului Ministerului de Interne.

Televiziunile din Rusia au prezentat acest caz ca pe ”un vis devenit realitate”.

„Visurile devin realitate de Anul Nou. Saveli Trokai, un copil în vârstă de 6 ani din Kostroma, știe sigur asta. Băiatul, care și-a pierdut tatăl în operațiunea militară specială, a scris o scrisoare pentru 'Pomul Dorințelor' al poliției. Directorul unuia dintre departamentele din cadrul Ministerului de Interne a citit scrisoarea sa și a pregătit un cadou pentru Saveli”, se arată într-un reportaj difuzat de Rossiya-1 și postat pe Twitter de Francis Scarr de la BBC.

Băiatul a fost primit la Ministerul de Interne împreună cu mama și sora sa în vârstă de doar două luni. „Este așteptat eroul zilei”, se arată în reportaj care prezintă apoi imagini cu cei trei. Saveli mai are doi frați, Filip și Matei, care au rămas acasă.

ADVERTISING

”Tatăl lui Saveli a murit în Donbas, apărând țara sa natală”, mai precizează reportajul, afirmând că băiatul „este puțin emoționat” când vede un general adevărat, „dar că zâmbește tot timpul”.

”Știi că visul devine realitate. Care este cel mai important lucru? Să credem în visurile noastre, nu-i așa?”, îl întreabă pe Saveli generalul de poliție Alexandr Arapov.

”Tu ai crezut în visul tau, iar el a devenit realitate”, îi mai spune generalul, iar apoi îi dă copilului o cutie în care se află un smartwatch.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Băiețelul desface cutia, scoate smartwatch-ul, iar generalul îi spune: ”Fiule, nici mama ta n-are unul din ăsta”.

Cel mai rău dintre toate, afirmă jurnalistul BBC, este că atunci când este întrebat ce i-ar plăcea să devină când va fi mai mare, băiatul spune: „soldat”.

Mai mult, mama băiatului apare zâmbind pe tot parcursul reportajului, iar la final afirmă că este foarte fericită.

”Nu ne-am așteptat la așa ceva. Este o mare surpriză pentru noi. Mai ales pentru Saveli. Mulțumim, suntem foarte fericiți!”, spune văduva, cu zâmbetul pe buze.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇