Un avocat grec celebru a fost angajat de familia turistului mort în accidentul de autocar din Pasajul Unirii

Un avocat grec celebru a fost angajat de familia turistului mort în accidentul de autocar din Pasajul Unirii

Unul dintre cei mai cunoscuți avocați din Grecia, Alexis Kougias, a anunțat că va reprezenta în instanță familia turistului care a murit în decembrie la București, după ce autocarul în care se afla a fost strivit de bariera de la Pasajul Unirii.

„Președintele firmei noastre, Alexis Kougias, a fost ales de rudele decedatului N.H. să le reprezinte atât în procesul penal, cât și în cel pentru despăgubiri materiale, deschis ca urmare a traumelor psihice cauzate de moartea neașteptată, în accidentul tragic din București, România.

ADVERTISING

Biroul nostru va strânge datele necesare din dosarul deschis de procurorii români, precum și datele despre învinuiții pentru tragedie (șoferul și proprietarul autocarului).

Vom investiga și posibilitatea culpabilității serviciilor române responsabile de construcția masivă menită să avertizeze asupra limitei de înălțime a vehiculelor, dacă a fost legal instalată”, potrivit unui comunicat remis de firma de avocatură a lui Kougias.

Avocatul a declarat în mai multe rânduri că nu acceptă cazuri pe care nu crede că le poate câștiga.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Amintim că la finalul lunii decembrie presa greacă scria că și alți pasagerii au spus că vor da în judecată autorităţile din Bucureşti şi agenţiile de turism.

Autocarul, care pornise din Volos şi Larissa, cu 47 de turişti greci, nu a respectat limita de înălţime la Pasajul Unirii şi s-a izbit de grinda metalică. Aceasta a zdrobit acoperişul autocarului, iar ferestrele au fost sparte. Un bărbat de 53 de ani din Larissa a murit și alți 22 de turişti au ajuns la spital, unii cu răni grave.

Potrivit Brigăzii Rutiere, s-a deschis dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Brigăzii Rutiere sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

ADVERTISING

Potrivit presei elene, o înregistrare video realizată dintr-o mașină aflată în spatele autocarului plin cu cetăţeni greci arată că vehiculul schimbă banda cu câteva secunde înainte de accident, intrând într-o porţiune de drum în care accesul vehiculelor peste o anumită înălţime era interzis.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇