Un angajat de la CJ Satu Mare și-a dat demisia, fiindcă încasa 6.500 de lei pe lună fără să muncească

Un angajat de la CJ Satu Mare și-a dat demisia, fiindcă încasa 6.500 de lei pe lună fără să muncească

Ciprian Tișea, consilier la cabinetul vicepreședintelui Consiliului Județean Satu Mare, și-a dat demisia în semn de protest fiindcă nu a lucrat deloc în perioada în care a fost angajat. El avea un salariu de 6.500 de lei pe lună.

Bărbatul de 43 de ani a fost angajat în data de 19 august 2022 la CJ Satu Mare, în funcția de consilier al vicepreședintelui Consiliului Județean, Oliviu Buzgău, relatează publicația locală PresaSM.

Funcționarul s-a plâns că timp de cinci luni nu i s-a dat nicio sarcină de serviciu și că singurul lucru pe care îl făcea era să se prezinte la birou. Acesta le-a spus apropiaților că în fiecare zi îi cerea de lucru vicepreședintelui, dar acesta nu ar fi avut ce să-i ofere de făcut.

ADVERTISING

Tișea a relatat în demisia sa că în birourile din CJ Satu Mare domnea o atmosferă de vacanță, funcționarii se amuzau toată ziua și nu munceau, iar "antecamera vicepreședinților Consiliului Județean era caracterizată de râsete, țipete, atmosferă de clacă, stand-up comedy".

"Inclusiv domnul vicepreședinte Oliviu Buzgău le-a atras atenția doamnelor din birou de nenumărate ori asupra acestui aspect. Eu nu am participat la astfel de comportamente și nici nu doresc să ajung să fiu asociat cu o astfel de conduită într-o instituție publică", a scris el.

ADVERTISING

De asemenea, potrivit documentului, în spațiile închise se fuma fără restricții: "Am atras atenția de nenumărate ori colegilor de la cabinet să nu se fumeze în biroul consilierilor, însă mi-am atras doar reproșuri și intrigile acestora, fără a-mi respecta solicitarea și implicit legea care interzice acest lucru", arată fostul consilier.

În aceste condiții, după mai puțin de jumătate de an, funcționarul s-a simțit dator să-și înainteze demisia de onoare, ca să nu mai încaseze un salariu de peste 1.000 de euro fără să muncească: "(…) demisia mea este în primul rând un act de onoare, considerând că toți cei care constată nereguli în administrația publică locală au obligația să le sesizeze, fiind inadmisibil să fie plătiți oameni din bugetul public fără a presta muncă, ci numai pentru prezența fizică. (…) Este inadmisibil ca un consilier să fie plătit cu un salariu net de 6.500 lei, fără să se solicite ca acesta să presteze munca în conformitate cu fișa postului."

ADVERTISING

Ciprian Tișea subliniază că nici cei doi vicepreședinți PSD din cadrul CJ Satu Mare nu au atribuții: "În data de 4 ianuarie 2023 am fost convocați la ședință de cei doi vicepreședinți, ocazie cu care în prezența celorlalți colegi, cei doi vicepreședinți au recunoscut că nu au ce să ne dea de lucru întrucât nici ei nu au primit atribuții."

Președintele CJ, Pataki Csaba, a comentat subiectul: "Nu e treaba mea să știu ce atribuții au consilierii celor doi vicepreședinți. Eu știu că cei doi vicepreședinți au atribuții clare, doar împreună am lucrat două luni la perfectarea bugetului județului Satu Mare. În rest, eu nu comentez".

La rândul său, președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, a sugerat că prin acest gest se încearcă "destabilizarea PSD".

"Decizia nu afectează cele două funcții de vicepreședinți de la Consiliul Județean și nici activitatea acestora, care vă asigur că este foarte bună. Amândoi au atribuții de serviciu, conform dispozițiilor semnate de preşedintele Pataki Csaba. Nu vreau să cred că se încearcă destabilizarea PSD, căci nu au nicio șansă!".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇