UE va da 100 de milioane de doze de vaccin antiCovid ţărilor sărace

UE va da 100 de milioane de doze de vaccin antiCovid ţărilor sărace

Uniunea Europeană (UE) urmează să ofere 100 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 celor mai sărace ţări din lume, a anunţat vineri Comisia Europeană.

Vestea s-a dat în cadrul unui summit G20 pe tema sănătăţii, la Roma, unde preşedinta CE, Ursula von der Leyen, a anunţat un plan de susţinere a Covax, relatează AFP.

Covax este un program creat pentru a distribui în mod echitabil vaccinurile antiCovid.

”Echipa Europa intenţionează să ofere cel puţin 100 de milioane de doze de vaccin ţărilor cu venituri slabe şi intermediare până la sfârşitul lui 2021”, a anunţat preşedinta CE.

ADVERTISING

”Toată lumea, peste tot”, trebuie să aibă acces la vaccinuri antiCovid, a subliniat ea.

Franța va dona cel puțin 30 de milioane de doze

Emmanuel Macron a anunţat că Franţa urmează să doneze, până la sfârşitul lui 2021, ”cel puţin 30 de milioane de doze de diverse vaccinuri” împotriva Covid-19 programului Covax, mecanismul mondial care furnizează vaccinuri ţărilor sărace.

Accesul celor mai vulnerabile ţări la vaccinuri, solidaritatea internaţională şi prevenţia unor viitoare pandemii se află în centrul acestui summit al şefilor de stat şi de guverne din cadrul G20, căruia i s-au asociat Comisia Europeană, ţări din Africa şi Asia şi aproximativ 12 organizaţii internaţionale şi fundaţii private.

ADVERTISING

Planul FMI

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a propus un plan menit să pună capăt pandmiei Covid-19 în lume, a cărui finanţare este estimată la 50 de miliarde de dolari, cu obiectivul vaccinării a cel puţin 40% din populaţia lumii până la sfârşitul acestui an.

Planul FMI vizează vaccinarea a cel puţin 60% din populaţia lumii până la sfârşitul lui 2022, în vederea unei relansări economice mondiale durabile.

”În timp ce ne pregătim pentru a înfrunta viitoarea pandemie, prioritatea noastră este să ne asigurăm că depăşim pandemia împreună. Trebuie să vaccinăm lumea, repede”, a avertizat premierul italian Mario Draghi, a cărui ţară deţine preşedinţia rotativă a G20.

ADVERTISING

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇