UE anunță ajutor militar pentru Moldova (Video)

UE anunță ajutor militar pentru Moldova (Video)

Președintele Consiliului European Charles Michel a anunțat, de la Chișinău, că UE are în plan să acorde asistență militară suplimentară Republicii Moldova.

Michel a anunțat, într-o conferință comună cu Maia Sandu, că această asistență suplimentară va include și antrenarea forțelor armate ale Republicii Moldova, informează Reuters.

Ajutorul va consta și în suport logistic militar și pentru securitatea cibernetică și că acest pachet pentru Chișinău a fost deja agreat în cadrul Uniunii.

Declarațiile de presă în urma întrevederii Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, cu Președintele Consiliului European, Charles Michel

🔵 LIVE: Declarațiile de presă în urma întrevederii Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, cu Președintele Consiliului European, Charles Michel

Publicată de Maia Sandu pe Marţi, 3 mai 2022

„Anul acesta avem de gând să mărim semnificativ sprijinul pentru Moldova, oferind forțelor armate mai multe echipamente militare. (…)

ADVERTISING

UE este total solidar cu dvs, cu Moldova. Este datoria noastră europeană să ajutăm și să sprijinim țara. Vom ajuta Moldova să facă față consecințelor cu care se confruntă, din cauza agresiunii ruse în Ucraina”, a spus Michel, adăugând că blocul comunitar va întâri parteneriatul și va aduce Moldova mai aproape de UE.

Liderul Consiliului a refuzat să ofere însă mai multe detalii, spunând că e extrem de important să fie evitate orice fel de escaladări.

În aceeași conferință, Maia Sandu a precizat că țara se pregătește pentru „scenariile pesimiste, dar nu sunt riscuri imediate la acest moment”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇