Ucraina păstrează misterul privind atacarea unei ținte din Rusia

Ucraina păstrează misterul privind atacarea unei ținte din Rusia

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat, vineri, că nu poate confirma sau infirma presupusa implicare a Ucrainei în atacul de vineri dimineaţa asupra unui depozit de petrol din oraşul rus Belgorod, deoarece nu este la curent cu toate informaţiile militare.

De cealaltă parte, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, spune că atacul nu creează „condiţii liniştite” pentru continuarea negocierilor ruso-ucrainene.

Răspunzând la o întrebare cu privire la atacul de la Belgorod, în cadrul unei conferinţe de presă în Polonia, Kuleba a spus: „Nu pot nici să confirm, nici să dezmint afirmaţia că Ucraina a fost implicată în acest atac, pur şi simplu pentru că nu deţin toate informaţiile militare”.

ADVERTISING

El a mai spus că Ucraina aşteaptă răspunsul oficial al Rusiei la propunerile Kievului expuse în cadrul negocierilor de pace din Turcia, desfăşurate marţi, şi a precizat că puterile străine nu împing Ucraina să facă un compromis în cadrul negocierilor.

Război în Ucraina, Ziua 37 - Vezi desfășurarea evenimentelor

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a fost întrebat, vineri, în cadrul conferinţei sale zilnice de presă dacă atacul a echivalat cu o escaladare a conflictului.

„Desigur, nu este ceva care poate fi perceput ca oferind condiţii liniştite pentru continuarea negocierilor”, a răspuns el, după cum a notat agenţia de presă rusă Interfax.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a mai spus că autorităţile fac tot posibilul pentru a asigura aprovizionarea cu combustibil şi pentru a evita întreruperea electricităţii în Belgorod.

Guvernatorul regional al oraşului rus Belgorod a declarat, vineri dimineaţă, pe canalul său de Telegram, că incendiul care a izbucnit vineri dimineaţa la Belgorod a fost provocat de elicoptere militare ucrainene.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇