Ruşii au jefuit Cernobîlul inclusiv de furculiţe! Au luat şi ostatici ucraineni

Ruşii au jefuit Cernobîlul inclusiv de furculiţe! Au luat şi ostatici ucraineni

Trupele ruse au părăsit centrala nucleară de la Cernobîl pe care o ocupaseră de la 24 februarie, dar au luat şi ostatici ucraineni.

„În timp ce au plecat de la centrala nucleară de la Cernobîl, ocupanţii ruşi au luat cu ei membri ai Gărzii Naţionale, pe care îi ţineau ostatici din 24 februarie”, a anunţat agenţia de stat Energoatom.

Nu se ştie câţi soldaţi ucraineni au fost ţinuţi ostatici de forţele ruse.

Centrala nucleară de la Cernobîl a fost capturată de forţele ruse în 24 februarie.

Pe de altă parte, publicaţia locală Pravda scrie că rușii ar fi jefuit centrala de la Cernobîl înainte de a o părăsi, potrivit șefului Agenției de Stat pentru Managementul Zonei de Excluziune, Yevhen Kramarenko.

ADVERTISING

Joi dimineață, trupele rusești au început să plece. După ce unii au plecat, un ocupant rus a vrut să oblige oficialii ucraineni de acolo să semneze un act. El a amenințat că, dacă nu îl semnează, vor duce muncitori ucraineni în Belarus. În cele din urmă, actul a fost semnat sub constrângere.

Apoi, soldații ruși au început să jefuiască centrala, obligând personalul ucrainean să rămână în birourile lor.

Când au decis să iasă, rușii goliseră tot. Au furat computere, ibrice, cafetiere, orice au găsit.

De asemenea, au jefuit și hotelul din apropierea centralei nucleare, scoțând toate ustensile de bucătărie de prin sertare- de la furculițe, linguri până la pahare.

ADVERTISING

Cu toate acestea, la prima vedere, toți senzorii arată normal, nu este vizibilă vreo daună semnificativă adusă infrastructurii de la Cernobîl.

În același timp, Rafael Grossi, directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, a fost joi la Kaliningrad, în Rusia, pentru discuții cu înalți oficiali, pentru a încerca să asigure siguranța instalațiilor nucleare din Ucraina.

O a doua instalație nucleară, Zaporojie, în sud-estul Ucrainei, rămâne sub controlul trupelor rusești.

Război în Ucraina, Ziua 37 - Vezi desfășurarea evenimentelor

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇