Ucraina susţine că i-a prins pe asasinii Kremlinului care voiau să-l ucidă pe ministrul Apărării și un șef de serviciu secret

Ucraina susţine că i-a prins pe asasinii Kremlinului care voiau să-l ucidă pe ministrul Apărării și un șef de serviciu secret

Serviciul de securitate internă al Ucrainei (SBU) a arestat doi indivizi despre care spune că lucrau pentru serviciile ruse de informații și plănuiau să-l omoare pe ministrul ucrainean al Apărării (Oleksii Reznikov) și pe șeful agenției de informații militare, Kirilo Budanov.

SBU susţine într-un comunicat citat de The Guardian că a dejucat un presupus complot al agenției de informații militare ruse GRU.

Planul consta în trei asasinate, fiind vizat inclusiv un activist ucrainean proeminent.

Suspecții sunt un bărbat din Lugansk și altul din Kiev. Celor doi li s-ar fi promis până la 150.000 de dolari pentru uciderea fiecăreia dintre țintele lor, a spus SBU.

ADVERTISING

Potrivit SBU, la instrucţiunile coordonatorului de la Moscova, omul din Lugansk căuta un asasin care să comită crime prin contract. Un locuitor din Kiev a răspuns „ofertei” sale. El s-a angajat să elimine un militar ucrainean care ar fi fost implicat în masacrul fizic al prizonierilor de război ruşi. Acest asasinat trebuia să fie un test înaintea principalelor acţiuni criminale care vizau ţine importante.

După invazia rusă, securitatea oficialilor de rang înalt este extrem de strictă în Ucraina. Districtul guvernamental din Kiev este izolat, cu puncte de control păzite de oameni înarmați. Saci de nisip sunt îngrămădiți în ferestrele și intrările clădirilor guvernamentale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

SBU a fost în centrul atenției în ultimele săptămâni, după ce președintele Volodimir Zelenski i-a dat afară pe şeful agenţiei și pe procurorul general, invocând zeci de cazuri de colaborare cu Rusia a oficialilor din cele două instituţii.

Rusia nu a reacţionat deocamdată la aceste acuzaţii.

СБУ затримала кілерів спецслужб рф, які планували вбивства міністра оборони та керівника ГУР МО

Ziua 166 de război: Americanii mai trimit Ucrainei 4,5 miliarde de dolari şi arme de un miliard. Au sosit primele sisteme Gepard din Germania

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇