"Sunt cu adevărat orci. Un cap de om înfipt în gard!" - noi dovezi ale atrocităţilor din Ucraina ocupată

"Sunt cu adevărat orci. Un cap de om înfipt în gard!" - noi dovezi ale atrocităţilor din Ucraina ocupată

Noi dovezi ale atrocităţilor comise de ruşi apar în Ucraina. Acum este vorba despre un videoclip și fotografii îngrozitoare, care par să înfăţişeze capul unui prizonier de război ucrainean înfipt într-un par, în fața unei case din Popasna, oraş capturat de forțele Moscovei și care se află aproape de linia actuală a frontului din Donbas.

Guvernatorul ucrainean al provinciei Lugansk, Serghei Haidai, a postat fotografia înfiorătoare pe canalul său Telegram. De atunci, a fost distribuită pe scară largă pe rețelele de socializare, transmite The Guardian.

ADVERTISING

Ucrainenii au acuzat trupele ruse de comportament medieval barbar și au comparat imaginea cu Stăpânul Inelelor.

„Sunt cu adevărat orci. Secolul XXI, Popasna ocupată, cap de om pe gard”, a scris Haidai.

„Nu este nimic uman la ruși. Suntem în război cu non-oamenii.”

Autenticitatea fotografiei nu a putut fi confirmată independent, dar instrumentele de geolocalizare sugerează că este reală și a fost surprinsă la sfârșitul lunii iulie, nu departe de centrul orașului Popasna.

ADVERTISING

Videoclipul, pe care nu îl publicăm aici pentru că este şocant, arată corpul fără cap și fără mâini al unui bărbat îmbrăcat în uniformă militară. Un cap este înfipt într-un par de lemn. Două mâini sunt așezate pe țepuşe de metal de pe un gard de fiecare parte a capului, iar totul se petrece în ceea ce arată ca o curte.

Armata ucraineană s-a retras din Popasna la începutul lunii mai. Comandantul cecen Ramzan Kadîrov a susținut că trupele sale au preluat controlul orașului.

Aceasta este cea mai recentă dovadă de atrocitate comisă de soldații Moscovei. Săptămâna trecută au apărut imagini cu un luptător cecen care castrează un prizonier ucrainean legat, care apoi este împușcat.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇