Trump a postat un clip din spital: A trebuit să ies. Nu pot sta închis într-o cameră la etaj şi complet în siguranţă!

Trump a postat un clip din spital: A trebuit să ies. Nu pot sta închis într-o cameră la etaj şi complet în siguranţă!

Preşedintele american Donald Trump, care este tratat pentru COVID-19 într-un spital militar, a declarat sâmbătă că se simţea rău când a ajuns la spital, dar acum e mult mai bine.

„Am venit aici, nu eram prea bine”, a declarat liderul american în vârstă de 74 de ani, într-o înregistrarea video de 4 minute, postată pe contul său de Twitter.

Preşedintele Trump, care arăta obosit şi era îmbrăcat într-un costum fără cravată, a declarat aşezat la o masă rotundă în faţa unui steag american : "Încep să mă simt bine".

El a adăugat: "în următoarea perioada de câteva zile, cred că acesta va fi adevăratul test. Vom vedea ce se întâmplă în următoarele câteva zile".

"Mă simt mult mai bine acum, lucrăm din greu pentru a ne asigura că mă recuperez complet. Cred că mă voi întoarce în curând şi abia aştept să termin campania aşa cum am început-o", a adăugat el, potrivit AFP.

"Nu am avut altă opţiune. Pentru că pur şi simplu nu voiam să rămân la Casa Albă", a declarat Trump, conform AFP, a doua zi după ce a fost internat la spitalul militar Walter Reed din suburbia capitalei federale Washington.

"A trebuit să ies … Nu pot sta închis într-o cameră la etaj şi complet în siguranţă", a spus el.

"Ca lider, trebuie să te confrunţi cu probleme. Niciun mare lider nu ar fi făcut asta vreodată" (adică să rămână închis la Casa Albă).

Informaţii contradictorii despre starea de sănătate a lui Trump

Intervenţia video a preşedintelui survine la câteva ore după o serie de aprecieri contradictorii referitoare la gravitatea stării sale din partea oficialilor administraţiei americane, informează duminică Reuters.

O echipă de medici de la Casa Albă a declarat sâmbătă dimineaţă că starea liderului american se îmbunătăţea şi acesta vorbea deja despre întoarcerea la Casa Albă. Un medic a spus că Trump le-a comunicat că simte că "ar putea ieşi de aici azi".

Medicii anunță cum se simte Trump: Poate să respire, mi-a zis că ar putea pleca astăzi din spital

La câteva minute, şeful de personal al Casei Albe, Mark Meadows, a comunicat reporterilor o evaluare mai puţin roz: "Semnele vitale ale preşedintelui din ultimele 24 de ore au fost foarte îngrijorătoare iar următoarele 48 de ore vor fi critice în ceea ce priveşte îngrijirea sa. Nu suntem încă pe un drum clar către o recuperare completă".

Trump a fost internat în spital și a transmis un prim mesaj. Președintele SUA a primit doza maximă dintr-un tratament experimental (Video) 

Meadows, ale cărui comentarii iniţiale au fost transmise sub condiţia anonimatului, şi-a schimbat mesajul peste câteva ore, declarând pentru Reuters că Donald Trump este "foarte bine" şi că "medicii sunt foarte mulţumiţi de semnele sale vitale".

Ulterior, medicul preşedintelui Donald Trump, Sean Conley, a informat în noaptea de sâmbătă că liderul american a făcut progrese substanţiale în recuperarea după infectarea cu noul coronavirus, continuă să nu aibă febră şi nu are nevoie de oxigen suplimentar, transmite duminică dpa.

Preşedintele Donald Trump a lucrat cea mai mare parte a după-amiezii şi s-a deplasat fără dificultăţi în salonul medical, a informat el.

"Deşi nu este în afara oricărui pericol, echipa rămâne prudent optimistă", a adăugat medicul preşedintelui american.

Duminică, echipa de doctori va continua supravegherea medicală între dozele de Remdesivir. Donald Trump a primit sâmbătă a doua doză de medicament antiviral, fără complicaţii.

Află mai multe despre situaţia lui Trump:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇