Trump a fost internat în spital și a transmis un prim mesaj. Președintele SUA a primit doza maximă dintr-un tratament experimental (Video) - UPDATE

Trump a fost internat în spital și a transmis un prim mesaj. Președintele SUA a primit doza maximă dintr-un  tratament experimental (Video) - <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span>

Vineri seara, președintele SUA, Donald Trump, a fost internat în spital, unde va rămâne pentru câteva zile, pentru a beneficia de îngrijire specializată, după confirmarea infectării cu Covid-19, informează Washington Post.

Casa Albă a confirmat că președintele va merge la Centrul Medical Militar Naţional Walter Reed și va rămâne acolo „în următoarele zile”.

„Președintele Trump are în continuare o stare bună, are simptome ușoare și a lucrat pe tot parcursul zilei. Ca măsură de precauție și la recomandarea medicului său și a experților medicali, președintele va lucra de la Walter Reed pentru următoarele zile. Președintele Trump apreciază susținerea manifestată atât pentru el, cât și pentru prima doamnă ”.

ADVERTISING

Preşedintele nu a discutat cu reprezentanţii presei la plecarea de la Casa Albă, purta mască şi era îmbrăcat în costum. El era însoţit de secretarul general al Casei Albe Mark Meadows, care de asemenea purta mască.

Într-o scurtă înregistrare video, publicată în timp ce era transportat spre spital, Donald Trump spune că el crede că se simte "foarte bine", informează AFP.

"Vreau să mulţumesc tuturor pentru sprijinul incredibil. Merg la spitalul Walter Reed. Cred că mă simt foarte bine, dar ne vom asigura că lucrurile merg cum trebuie", a spus el în mesajul video, adăugând că soţia lui, Melania, de asemenea, se simte "foarte bine".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, tîrziu în noapte, Trump a mai postat un mesaj pe Twitter, după ce întreaga zi fusese absent pe rețelele de socializare.

UPDATE: Trump este tratat cu Ramdesivir la spital

Donald Trump, diagnosticat cu Covid-19 şi transportat la Centrul Medical Militar Walter Reed, este tratat cu Remdesivir, a anunţat medicul Sean Conley. "Preşedintele se simte bine şi am decis să începem tratamentul cu Remdesivir. El a luat deja prima doză şi se odihneşte", a anunţat Connely.

ADVERTISING

A primit un tratament experimental, doza maximă

Cu puțin timp înainte de plecarea la spital, medicul de la Casa Albă anunțase că Donald Trump este îngrijit cu un tratament experimental împotriva COVID-19, anticorpi de sinteză, şi are "moralul bun" chiar dacă este obosit, informează AFP.

"În această după-amiază, preşedintele este încă obosit, dar are o moralul bun", a declarat Sean Conley, medicul preşedintelui, într-un comunicat, citat de Agerpres.

El a informat că i-a injectat preşedintelui o doză dintr-un cocteil experimental dezvoltat de compania de biotehnologie Regeneron Pharmaceuticals Inc şi care a dat rezultate preliminare încurajatoare în teste clinice pe un mic număr de pacienţi.

Medicamentul este încă în faza de testare, iar preşedintele american a primit cea mai mare doză.

De asemenea, "preşedintele a luat zinc, vitamina D, famotidină, melatonină şi o aspirină”, a spus Conley.

Mai mulţi experţi îl examinează pe preşedinte şi vor face recomandări pentru "etapele următoare", a adăugat medicul, precizând că Prima Doamnă, Melania Trump, şi ea contaminată, suferă de o "tuse uşoară şi dureri de cap".

Simptomele lui Donald Trump nu au fost descrise exact, dincolo de oboseala manifestată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇