Tragedie la o petrecere de Halloween din Seul: bilanțul a ajuns la 151 de morți și 150 de răniți, majoritatea de 20 de ani (Video)

Tragedie la o petrecere de Halloween din Seul: bilanțul a ajuns la 151 de morți și 150 de răniți, majoritatea de 20 de ani (Video)

Numărul persoanelor decedate în urma busculadei de la Seul a crescut la 151, iar prin acestea sunt 19 cetăţeni străini. Dintre cei decedați, 97 sunt femei şi 54 bărbaţi. Majoritatea celor care au murit aveau în jur de 20 de ani, Numărul persoanelor rănite este de peste 150, în timp ce poliţia a anunţat că a primit rapoarte despre dispariţia a 350 de persoane. La petrecerea de Halloween se estimează că au fost în jur de 100.000 de persoane.

Patru dintre victimele străine sunt iranieni, patru sunt chinezi, iar trei sunt ruşi. Între victime se mai află un francez, american, un vietnamez, un norvegian, un srilankez, un kazah, un thailandez şi un austriac.

ADVERTISING

Preşedintele Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, a anunţat o perioadă de doliu naţional până când consecinţele dezastrului vor fi ţinute sub control, informează CNN.

"În centrul Seulului a avut loc o tragedie şi un dezastru care nu ar fi trebuit să se întâmple", a spus Yoon într-o alocuţiune televizată. Guvernul "va investiga cu rigurozitate cauza tragediei pentru a se asigura că un astfel de accident nu se va mai întâmpla în viitor", a promis el.

Tragedia a avut loc în cartierul Itaewon din Seul, sâmbătă seara. Victimele au fost strivite de mulțimea uriașă care se revărsa pe o stradă îngustă în timpul serbării, în apropierea hotelului Hamilton din zona Itaewon.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Un mare număr de oameni au căzut pe o alee îngustă în timpul evenimentelor de Halloween, a precizat Choi Sung-beom, şeful Staţiei de Pompieri Yongsan.

Imaginile de sămbătă seara arătau cum forțele de salvare executau manevre de resuscitare participanților prăbușiți la pământ.

Potrivit pompierilor sud-coreeni, au fost efectuate manevre de resuscitare asupra a sute de persoane aflate în stop cardio-respirator. De asemenea, sute de persoane au fost tratate pentru „dificultăți de respirație”.

ADVERTISING

"Oamenii erau unii peste alţii ca într-un mormânt. Unii îşi pierdeau treptat conştienţa, alţii erau în mod evident morţi", a declarat un martor neidentificat pentru agenţia de ştiri Yonhap.

Într-un interviu acordat postului local de televiziune YTN, Lee Beom-suk, un medic care a acordat primul ajutor victimelor, a descris scene de haos şi groază.

"Când am încercat prima dată să fac un masaj cardiac, erau două victime întinse pe trotuar. Dar, la scurt timp după, numărul a explodat", a spus el.

"Numeroşi trecători au venit să ne ajute să facem masaj cardiac", a continuat el.

"Este greu de descris în cuvinte (…) Multe dintre victime erau palide. Nu puteam să le iau pulsul sau să le controlez respiraţia, iar nasurile multora sângerau. Când am încercat să îi reanimez, din gură le-a ieşit sânge".

Răniţii au fost transportaţi la spitale din Seul.

În locul busculadei au intervenit peste 800 de poliţişti şi reprezentanţi ai serviciilor de urgenţă, cu 140 de vehicule. Sute de echipaje de urgență din împrejurimi au fost mobilizate la Seul.

Imaginile de pe rețelele de socializare sunt înfiorătoare.

Este prima sărbătoare de Halloween petrecută de sud coreeni fără mască de la începutul pandemiei.

Preşedintele Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol a prezidat o reuniune de urgență în urma evenimentului și a spus că siguranța locurilor publice ar trebui revizuită.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇