Procurorii explică de ce l-au lăsat liber pe șoferul care a fugit și i-a sfidat pe polițiști o noapte întreagă

Procurorii explică de ce l-au lăsat liber pe șoferul care a fugit și i-a sfidat pe polițiști o noapte întreagă

Multă lume a fost contrariată de lăsarea în libertate a șoferului care, miercuri seara, a forțat blocajul polițiștilor și al jandarmilor și a demarat în trombă punând în pericol viața pietonilor, după care o noapte întreagă i-a sfidat pe polițiști cu live-uri pe rețele.

Scenă incredibilă în Bucureşti: Un şofer era să spulbere pietonii, după ce scapă din încercuirea poliţiei (Video) UPDATE S-a aflat cine e și a fost reținut

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 a venit, sâmbătă, cu explicații. Șoferul care nu a oprit la semnalul poliţiştilor este cercetat în liberate, sub control judiciar, deoarece procurorul de caz a constatat că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru a se adresa instanţei cu propunere de arestare la domiciliu sau arestare preventivă. Și asta pentru că bărbatul este cercetat pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, infracțiuni pentru care pedepasa prevăzută de lege este mai mică de cinci ani.

ADVERTISING

„Referitor la dispunerea unei măsuri preventive în cadrul procesului penal, precizăm că, în raport de pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de tulburare a ordinii şi liniştii publice (respectiv închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă), procurorul de caz a constatat că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de Codul de procedură penală pentru a se adresa judecătorului de drepturi şi libertăţi în vederea dispunerii măsurii arestului preventiv sau a arestului la domiciliu (pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea cercetată este mai mică de 5 ani)”, se arată în comunicatul parchetului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, nu a putut fi acuzat de distrugere pentru că nimeni nu a depus plângere pentru distrugere, în ciuda faptului că a lovit două mașini când a forțat plecarea.

Bărbatul este sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, perioadă în care este obligat să nu conducă vehicule pentru care legea impune deţinerea unui permis de conducere şi să nu părăsească România, decât cu încuviinţarea prealabilă a anchetatorilor.

Miercuri seară, tânărul a fost oprit în trafic, după ce încălcase mai multe reguli de circulaţie în timpul ce se afla la volanul unui Mercedes, însă a refuzat să legitimeze şi să coboare, forţând scăparea şi lovind două autoturisme în timp ce a demarat în trombă către o trecere plină de pietoni, sub privirile poliţiştilor, jandarmilor şi ale martorilor.

ADVERTISING

Avocatul său a susținut că nu era nici băut, nici drogat (ceea ce s-a confirmat și prin teste), dar că s-a temut că ar putea fi scos pe geam şi încătuşat de către jandarmii solicitaţi să intervină.

După ce a fugit, bărbatul a abandonat mașina și s-a dus la bunica sa, de unde i-a sfidat pe polițiști cu live-uri pe rețele. A fost găsit după 11 ore de căutare.

Șoferul care era să spulbere pietonii, după ce a scăpat din încercuirea poliţiei, a fost lăsat în libertate. De ce spune că a fugit.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇