IGSU confirmă ancheta Parchetului: Numărul doi în instituție și-ar fi pus șoferul să-și asume un accident pe care l-a făcut când era beat

IGSU confirmă ancheta Parchetului: Numărul doi în instituție și-ar fi pus șoferul să-și asume un accident pe care l-a făcut când era beat

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) confirmă că generalul Cristian Radu, prim-adjunct în cadrul instituției, și-ar fi pus șoferul să își asume, în locul său, un accident rutier petrecut cu puțin timp înainte să fie făcut general de Klaus Iohannis.

„Instituția noastră a fost solicitată, în luna iunie a.c., de către Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel București, prin punerea la dispoziție a unor înscrisuri și citarea unor angajați ai IGSU, destinate verificării aspectelor care fac obiectul unui dosar penal.

ADVERTISING

Pentru derularea în cele mai bune condiții a anchetei penale, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență manifestă întreaga deschidere și disponibilitate la colaborare în raport structurile abilitate, prin transmiterea tuturor informațiilor necesare pe timpul desfășurării cercetărilor. În funcție de concluziile anchetei, instituția noastră va dispune măsurile legale care se vor impune”, a transmis, luni, IGSU.

Era şi beat

În ancheta publicată luni de ziarul Libertatea este transcrisă o declarație a șoferului, din interceptările aflate la dosarul 83/P/2022: „Am avut accident cu el, a condus el, a vrut el să conducă și era și beat… Și am luat răspunderea mea, că pe 8 noiembrie a făcut și pe 1 trebuia să fie general și am luat răspunderea mea, că altfel nu-l făcea general”.

ADVERTISING

Povestea relatată de Libertatea este că pe 8 noiembrie 2021, în jurul orei 7:30, colonelul Cristian Radu se afla la volanul mașinii de serviciu, șoferul fiind pe locul din dreapta, deoarece șefului îi plăcea să conducă, mai ales că era un VW Passat cu motor de 2800 cmc și 180 CP. Șoferul susține și că Radu era sub influența băuturilor alcoolice, deoarece băuse până târziu în noapte.

Pe șoseaua Mihai Bravu, din București, cu luminile de avertizare speciale pornite, a intrat pe șinele de tramvai cu viteză de 120-140 km/h și încercând să evite un pieton, s-a izbit de refugiul stației de tramvai aflată la jumătatea distanței dintre Calea Vitan și Calea Dudești.

ADVERTISING

După care a mușamalizat accidentul, mutând mașina de pe linia de tramvai și transportând-o la baza de reparații a MAI, iar Radu Cristian i-a cerut șoferului să-și asume rolul de conducător auto și să declare că în urma accidentului au fost pagube minore și nimeni nu a fost rănit, deși amândoi au ajuns la spital.

La 18 zile de la accident, cu ocazia zilei naționale, pe 1 Decembrie 2021, Cristian Radu a fost înaintat de către Klaus Iohannis în gradul de general de brigadă cu o stea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇