Un tânăr beat a furat o mașină de Poliție parcată chiar la sediu şi a oprit șoferi în trafic

Un tânăr beat a furat o mașină de Poliție parcată chiar la sediu şi a oprit șoferi în trafic

Un tânăr de 23 de ani, băut, a furat noaptea trecută un autoturism Dacia Duster al Poliției Rutiere Sibiu și a oprit mașini în trafic, prezentându-se drept polițist.

Tânărul fusese oprit în trafic și, fiind băut, a fost dus la sediul Biroului Rutier Sibiu, de unde a furat mașina de poliție, scrie Turnul Sfatului.

”În jurul orei 00.40, un tânăr, în vârstă de 23 de ani, domiciliat în comuna Roșia, a fost depistat conducând un autoturism pe strada Banatului din municipiul Sibiu, rezultatul testării sale alcoolscopice fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. În privința autoturismului condus, polițiștii au constatat că este neînmatriculat.

Tânărul a fost însoțit la o unitate medicală, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, ulterior fiind condus la sediul Biroului Rutier Sibiu, pentru întocmirea documentelor, în vederea efectuării de cercetări penale.

Ulterior, în aceeași noapte, în jurul orei 02.55, prin apel 112, un conducător auto a sesizat faptul că, în timp ce se afla pe Bulevardul Mihai Viteazu din municipiul Sibiu, un bărbat îmbrăcat în ținută civilă a coborât dintr-o autospecială de poliție și i-a solicitat permisul de conducere. De asemenea, persoana care a făcut sesizarea a precizat și faptul că bărbatul respectiv s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice.

De îndată s-au declanșat verificări, în vederea identificării autospecialei și persoanei care ar fi utilizat-o, constatându-se în același timp că o autospecială utilizată de către polițiștii Biroului Rutier Sibiu a fost sustrasă din fața sediului unității. În urma verificărilor efectuate, în jurul orei 03.35, autospeciala în cauză a fost identificată în localitatea Veștem.

Totodată, a fost identificat și depistat și bărbatul care ar fi sustras autospeciala, respectiv tânărul de 23 de ani, care a fost anterior depistat sub influența băuturilor alcoolice”, a anunțat IPJ Sibiu.

Tânărul ar fi jucat la păcănele banii obținuți de la șoferii opriți în trafic.

Incidentul are loc după ce, în urmă cu două săptămâni, cineva a spart şi jefuit o mașină a Poliției, care era parcată în fața sediului Inspectoratului Județean Sibiu. Din interior au dispărut un suport de telefon mobil, o vestă, telecomanda rampei de acces și două lanterne.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇