Mișcare surpriză în Orientul Mijlociu: Americanii trimit al doilea submarin

Mișcare surpriză în Orientul Mijlociu: Americanii trimit al doilea submarin

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a ordonat trimiterea unui submarin cu rachete ghidate în Orientul Mijlociu, a anunţat Pentagonul, în timp ce regiunea se pregăteşte pentru posibile atacuri din partea Iranului şi a aliaţilor săi, după uciderea unor membri de rang înalt ai Hamas şi Hezbollah.

USS Georgia, un submarin cu propulsie nucleară, se afla deja în Marea Mediterană din luna iulie, însă trimiterea oficială a altui submarin a luat prin surprindere, deoarece armata nu obișnuiește să anunțe unde amplasează un submarin.

ADVERTISING

De asemenea, într-un comunicat, Pentagonul a precizat că Austin a ordonat grupului de atac Abraham Lincoln să îşi accelereze desfăşurarea în regiune.

„Secretarul Austin a reiterat angajamentul Statelor Unite de a lua toate măsurile posibile pentru a apăra Israelul şi a remarcat consolidarea posturii şi capacităţilor forţelor militare americane în întregul Orient Mijlociu, având în vedere escaladarea tensiunilor regionale", se adaugă în comunicat.

Armata americană declarase deja că va trimite avioane de luptă şi nave de război suplimentare în Orientul Mijlociu, Washingtonul încercând să consolideze apărarea Israelului.

ADVERTISING

Ismail Haniyeh, liderul politic al Hamas, susţinut de Iran, a fost asasinat în capitala iraniană Teheran la 31 iulie, un atac care a atras ameninţări de răzbunare din partea Iranului împotriva Israelului, care luptă împotriva grupului islamist palestinian în Gaza.

Iranul a învinuit Israelul pentru acest asasinat. Israelul nu a revendicat responsabilitatea.

ADVERTISING

Asasinatul şi uciderea comandantului militar de rang înalt al grupului libanez Hezbollah, susţinut de Iran, Fuad Shukr, de către Israel într-un atac asupra Beirutului, au alimentat îngrijorarea că acest conflict din Gaza se transformă într-un război mai larg în Orientul Mijlociu.

Iranul a declarat că SUA poartă responsabilitatea asasinării lui Haniyeh din cauza sprijinului său pentru Israel.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇