Temperaturi record în Anglia: Cea mai grea zi de după Al Doilea Război Mondial pentru pompierii din Londra, haos pe calea ferată

Temperaturi record în Anglia: Cea mai grea zi de după Al Doilea Război Mondial pentru pompierii din Londra, haos pe calea ferată

Brigada de pompieri din Londra a avut marți cea mai aglomerată zi de după cel de-Al Doilea Război Mondial, din cauza incendiilor provocate de temperaturile record, a declarat primarul Sadiq Khan.

Londra a fost una dintre cele 15 zone din Marea Britanie care au avut cel puțin un incident major. Incendiile au izbucnit într-o zi în care s-a înregistrat o temperatură record de peste 40 de grade Celsius.

În Wennington, în estul Londrei, 100 de pompieri au intervenit în urma unui incendiu care a distrus mai multe case. Pompierii au anunțat că două rânduri de case cu terase, 12 grajduri și cinci mașini au fost distruse de incendiu, în timp ce un salvator aflat la fața locului a descris zona ca pe „un iad absolut”.

„Ieri a fost cea mai aglomerată zi pentru serviciul de pompieri din Londra de la cel de-Al Doilea Război Mondial încoace. În mod normal, primim 350 de apeluri pe zi, într-o zi aglomerată putem primi până la 500 de apeluri. Ieri serviciul de pompieri a avut peste 2.600 de apeluri”, a explicat Sadiq Khan.

Primarul i-a sfătuit pe londonezi să nu facă grătare în parcuri sau în grădinile private, din cauza îngrijorărilor legate de riscul de incendiere a ierbii.

ADVERTISING

Canicula a afectat și transportul feroviar, provocând întreruperi ale circulației pe întreg teritoriul Marii Britanii, informează DPA/PA Media, citate de Agerpres.

Cablurile aeriene, şinele şi sistemele de semnalizare nu au făcut față la temperaturile record și situația persista și miercuri, când zeci de trenuri au fost anulate sau au suferit întârzieri.

Cum a lovit canicula traficul feroviar din Anglia:

  • Peste 20 de curse cu plecare din King's Cross şi Euston au fost anulate sau amânate.
  • Linia principală de pe coasta de est, artera feroviară principală care face legătura între Londra şi Edinburgh prin Peterborough, Doncaster, York, Darlington, Durham şi Newcastle, a fost avariată marţi, după extinderea unui incendiu.
  • Ruta dintre King's Cross şi Peterborough ar putea rămâne închisă miercuri, pe durata întregii zile.
  • Compania Avanti West Coast a declarat că serviciile de transport de la Euston au fost anulate din cauza lucrărilor de reparaţii în curs, ca urmare a avariilor provocate de incendiile de marți în zona Hatch End.
  • Toate cursele feroviare dintre Lancaster şi Carlisle şi pe liniile din zona Birmingham New Street au fost suspendate din cauza avariilor la cablurile electrice.
ADVERTISING

Compania de căi ferate National Rail le-a transmis clienţilor să se informeze înainte de a porni la drum şi să călătorească doar dacă acest lucru este absolut necesar.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇