Tătaru: Există posibilitatea ca Vama Veche și alte zone de pe litoral să devină focare

Tătaru: Există posibilitatea ca Vama Veche și alte zone de pe litoral să devină focare

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, trage un nou semnal de alarmă cu privire la riscul ca zone de pe litoral să se transforme în focare COVID-19.

Mai mult, el subliniază că cei care merg la mare sunt, în mare parte, din alte zone ale țării, iar dacă se infectează vor transmite noul coronavirus în orașele în care locuiesc.

"Există posibilitatea ca Vama Veche și alte zone de pe litoral să devină focare. În acest moment sunt cetăţeni care se reîntorc în acele teritorii, nu trebuie să gestionăm neapărat Constanţa, ci tot ce se întâmplă în acest sezon estival.

ADVERTISING

Există această posibilitate (de infectare - n.red.). Tot ceea ce înseamnă contact fizic prelungit, nepăstrarea unei distanţări fizice, pot face o transmitere. Simptomatologia într-o infecţie COVID începe din a doua până în a zecea zi”, a declarat ministrul Sănătății, miercuri, la Constanța.

Nelu Tătaru a precizat că tinerii se pot distra, dar respectând normele aflate în vigoare.

Tinerii se pot distra în condiţiile şi în normele pe care le-am stabilit cu cei de la HoReCa. Am stabilit nişte norme de desfăşurare şi funcţionare atât a plajelor, teraselor, cât şi a hotelurilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Chiar dacă nu mai există cadru legislativ pentru perioada imediat următoare, turiștii trebuie să respecte aceleași reguli. Cei care sunt asimptomatici sau care cer externarea să meargă în izolare voluntară măcar 14 zile. Cei care se simt rău să se prezinte la unitățile de primiri urgențe, să evalueze starea de sănătate”, a explicat Tătaru.

Litoralul e plin de turiști. Mulți dintre ei nu respectă distanțarea

În ultimele săptămâni litoralul s-a transformat, mai ales în weekenduri, într-un adevărat furnicar. Atât plajele, cât și terasele sunt foarte aglomerate și nu se păstrează distanțarea socială decât în foarte puține locuri.

ADVERTISING

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Bogdan Despescu, a anunțat la finalul săptămânii trecute că se vor efectua mai multe controale pe litoral, după ce s-a observat că turiștii nu respectă regulile de distanțare nici pe plajă, nici la terase.

Vom organiza acţiuni cu forţe mărite, detaşate din ţară şi din IGPR, Jandarmeria Română, cu tot ce înseamnă angrenarea unor tehnici de documentare şi aprobare a acestor activităţi, astfel încât să existe măsuri de protejare a cetăţeanului”, a spus Despescu.

Secretarul de stat a avertizat că activitatea operatorilor economici care nu respectă regulile va fi suspendată.

”Cu siguranță acolo unde se constată abateri se vor dispune inclusiv măsuri de suspendarea a activității unor operatori economici”, a atras atenția secretarul de stat.

Citește și:

Nelu Tătaru, despre cazurile de COVID-19: Să vedem ce înseamnă tot turismul de pe Valea Prahovei, apoi tot litoralul

Campanie de informare pentru limitarea îmbolnăvirilor de COVID 19 în Vama Veche şi 2 Mai: “No more free hugs”

Rafila avertizează: Zonele turistice sunt niște surse posibile pentru răspândirea noului coronavirus


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇