Tatăl ostaticei de origine română, care vorbește în videoclipul Hamas, e "ușurat să o vadă în viață". Femeia are nevoie de medicamente

Tatăl ostaticei de origine română, care vorbește în videoclipul Hamas, e "ușurat să o vadă în viață". Femeia are nevoie de medicamente

Tatăl ostaticei israeliene de origine română care apare, alături de alte două femei, şi vorbeşte în videoclipul Hamas (cea din mijloc) dat publicităţii luni a declarat că familia a fost fericită să vadă dovada că ea este în viaţă.

„Ne-am simţit uşuraţi să vedem că este în viaţă şi că o vedem, pentru că, până astăzi, nu ştiam niciun detaliu”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Remus Aloni, care, născut în România, are dublă cetăţenie, română şi israeliană, potrivit presei române.

Daniela Aloni este captivă împreună cu fiica de cinci ani, sora, nepoatele şi cumnatul, relatează Times of Israel.

ADVERTISING

"Am fost lăsaţi ca o familie de patru persoane, dintr-o familie de 10", spune Remus Aloni.

"Daniela şi Sharon, fetelor, vă vedem, vă iubim, vă auzim, ne gândim la voi în fiecare minut şi secundă, şi vă vom aduce acasă, amin", a spus Aloni.

El a cerut Crucii Roşii să ia iniţiativa şi să verifice starea tuturor ostaticilor, menţionând că fiica sa ia medicamente şi are nevoie de ele zilnic.

De asemenea, Ramos Aloni a cerut Qatarului să facă tot ce poate pentru a obţine eliberarea tuturor captivilor luaţi de Hamas la 7 octombrie - în total, 239 de persoane, potrivit celui mai recent bilanţ al Israelului.

ADVERTISING

Şeful Mossad, David Barnea, a efectuat o vizită în Qatar în weekend, pentru a lua parte la discuţii privind un eventual acord de eliberare a ostaticilor din Gaza, potrivit mai multor relatări ale presei israeliene care citează oficiali israelieni sub acoperirea anonimatului, ceea ce indică în general o scurgere coordonată, menţionează The Times of Israel. În timpul discuţiilor s-ar fi făcut progrese, dar nu s-a ajuns la un acord, au declarat sursele.

"Ne angajăm să aducem toți ostaticii înapoi acasă. Credem că această metodă are o șansă. Este un obiectiv pentru care ne angajăm", a promis luni seara premierul Benjamin Netanyahu.

ADVERTISING

Iată cele mai importante evenimente de luni, 30 octombrie, în războiul dintre Israel și Hamas


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇