Taiwanul a doborât o dronă care zbura la doar câțiva kilometri de China continentală

Taiwanul a doborât o dronă care zbura la doar câțiva kilometri de China continentală

Taiwanul spune că a doborât o dronă neidentificată deasupra uneia dintre insulele sale care se află la doar câțiva kilometri de China continentală.

Drona a fost observată joi, deasupra apelor insulei Lion, din regiunea Kinmen, controlată de Taiwan și situată la aproximativ 4 kilometri de țărmul orașului Xiamen din China, scrie CNN.

Comandamentul de Apărare din Kinmen a anunțat că drona a fost doborâtă după ce rachetele de avertizare nu au reușit să o alunge.

Acesta este cel mai recent incident dintr-un șir de evenimente similare care au avut loc în apropierea insulelor din Taiwan. Au fost raportate drone neidentificate în zona Kinmen timp de patru zile la rând, dar aceasta este prima dată când una dintre ele a fost doborâtă de Taiwan.

ADVERTISING

Nu este clar cine controlează dronele, dar Ministerul Afacerilor Externe din China a declarat joi că „nu are cunoștință despre această situație” și că este „inutil ca Taiwanul să sporească tensiunea”.

Tensiunile între Taiwan și China continentală au crescut de la vizita președintelui Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, la Taipei, în august.

Partidul Comunist din China revendică Taiwanul ca parte a teritoriului său, în ciuda faptului că nu l-a guvernat niciodată, și a promis de multă vreme că va „reunifica” insula cu China continentală, chiar și cu forța, dacă este necesar.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇