Sute de ploieşteni au rămas cu gunoiul la poartă, din cauza unei greve spontane a angajaţilor firmei de salubritate

Sute de ploieşteni au rămas, luni seară, cu tomberoanele sau sacii cu gunoi menajer la porţi, iar deşeurile de pe platformele din apropierea unor blocuri de locuinţe nu au fost ridicate, din cauza unei greve a salariaţilor operatorului de salubritate Rosal Grup SA.

Aceștia au refuzat să mai ridice gunoiul din cauză că nu sunt plătiţi.

În aceste condiţii, Primăria anunţă că nu are restanţe la plata facturilor.

„Având în vedere că, în cursul acestei zile, au existat sincope în desfăşurarea programului de salubritate la nivelul municipiului Ploieşti, am notificat deja conducerea Rosal Grup S.A. cu privire la respectarea prevederilor contractuale pe care le avem. Totodată, le-am solicitat să ne informeze în ceea ce priveşte măsurile pe care le vor lua în vederea susţinerii, cu eficienţă, a programului zilnic de salubritate, stabilit de comun acord.

ADVERTISING

În cazul în care această situaţie va persista şi va continua să genereze disconfort ploieştenilor, vom dispune sancţiuni, conform prevederilor contractuale pe care le avem cu operatorul S.C. Rosal Grup S.A.”, a transmis pe Facebook primarul oraşului, Andrei Volosevici.

Și în Puchenii Mari au fost probleme

Probleme în colectarea gunoiului au fost şi în comuna Puchenii Mari, care are contract cu aceeaşi firmă de salubritate. Primăria comunei a anunţat, tot pe Facebook, că Rosal a trimis în localitate doar o maşină de ridicat gunoiul şi nu patru, aşa cu se întâmpla de obicei.

ADVERTISING

„Probleme au fost înregistrate şi sâmbătă, 13 martie 2021, la colectarea selectivă a deşeurilor astfel că, chiar şi astăzi, 15 martie, sunt locuinţe de unde se aşteaptă cu sacii galbeni ridicarea deşeurilor de plastic, sticlă sau hârtie”, a transmis primăria localităţii, care a făcut publice pentru localnici datele de contract ale operatorului de salubritate pentru cei care doresc să contacteze reprezentanţii Rosal Grup.

În ultimii ani, firma Rosal Grup s-a confruntat periodic cu probleme din cauza neplăţii salariilor angajaţilor. Aceştia au declanşat mai multe greve şi au refuzat că muncească până când nu şi-au primit salariile.

ADVERTISING

Numai de la Primăria Ploieşti compania Rosal Grup decontează lunar sume cuprinse între 1,7 milioane şi 2,3 milioane de lei, iar valoarea deconturilor făcute de Primărie anul trecut pentru servicii de salubritate este de aproximativ 25 de milioane de lei.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇