Procurorii DNA au descins în biroul lui Negoiță. Ce documente căutau

Procurorii DNA au descins în biroul lui Negoiță. Ce documente căutau

Procurori ai Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au descins, în cursul zilei de miercuri, 1 februarie, la sediul Primăriei Sectorului 3 din Calea Dudești

În cursul dimineții, surse au declarat pentru Spotmedia.ro că procurorii au mers la Direcția de Urbanism a Primăriei Sectorului 3, pentru a face verificări referitoare la emiterea unor documente care au permis amenajarea și funcționarea unor terase, pe malul Dâmboviței, în apropiere de Piața Unirii.

După ora 13:00, procurorii au mers și în biroul primarului de sector, Robert Negoiță, dar și în cel al arhitectului-șef al Sectorului 3, Ștefan Cătălin Dumitrașcu.

ADVERTISING

Viceprimarul USR al Sectorului 3, Lucian Judele, a confirmat informațiile, în urmă cu puțin timp.

Acesta a postat pe Facebook mai multe documente din care reiese că Primăria Sectorului 3 recunoștea, în 2021, că nu a emis documentația necesară pentru funcționarea teraselor de pe malul Dâmboviței și cele de pe Bulevardul Decebal:

Chiar în acest moment DNA efectuează percheziții la sediul Primăriei Sectorului 3, la Direcția de Urbanism și la sediul...

Publicată de Lucian Judele pe Miercuri, 1 februarie 2023

Parte dintre documentele solicitate de DNA vizează amenajarea de terase din apropierea locului în care s-au făcut lucrări ilegale care au dus la moartea a doi oameni.

ADVERTISING

Mai exact, în august 2021, pe un șantier ilegal al Algorithm Residential S3 SRL (firma a Sectorului 3), deschis în preajma Bibliotecii Naționale a României (BNR) – din cauză că au lucrat în grabă, fără să sape un șanț suficient de lat – doi oameni au murit striviți de un mal de pământ care a alunecat.

Spotmedia.ro v-a prezentat atunci, în exclusivitate, toate detaliile despre modul în care s-a desfășurat tragedia, din surse de la fața locului.

Potrivit surselor noastre, primarul Robert Negoiță a fost pe șantier în dimineața acelei zile și i-a grăbit pe muncitori, spunându-le că în jurul prânzului trebuie să aibă toate cofrajele gata, pentru a turna un zid.

ADVERTISING

Zidul era necesar pentru crearea unui platou pe care să se amenajeze terase, cu mese și scaune, potrivit surselor Spotmedia.ro.

În ciuda insistențelor noastre, după tragedie, nici primarul Robert Negoiță și nici Primăria Sectorului 3 nu au acceptat să ofere puncte de vedere cu privire la cele întâmplate.

Pe 4 mai 2022, publicația Buletin de București a transmis că Robert Negoiță este cercetat penal pentru omor din culpă, într-un dosar instrumentat de Judecătoria Sectorului 3 și Serviciul Omoruri.

Ulterior, Negoiță a mai fost trimis în judecată de DNA și pentru un prejudiciu de 100 de milioane de lei pe care, susțin procurorii, l-ar fi săvârșit, favorizând o firmă a familiei Prigoană.

În cursul zilei de astăzi, 1 februarie, DNA a emis un comunicat de presă prin care a confirmat că face percheziții în mai multe locuri, inclusiv la sediul unei instituții din București. Dar nu a oferit alte detalii.

„Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2015-2021, în legătură cu emiterea unor acte administrative de către autoritățile administrativ – teritoriale.


În cursul zilei de 01 februarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 17 locații, situate pe raza municipiului București și a județului Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”, se arată în comunicatul de presă al DNA.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇