SUA și Rusia au stabilit o nouă linie telefonică directă, menită să evite incidentele militare

SUA și Rusia au stabilit o nouă linie telefonică directă, menită să evite incidentele militare

Pentagonul a stabilit o nouă linie telefonică directă cu Ministerul Apărării al Rusiei, pentru a preveni „erorile de calcul, incidentele militare şi escaladarea conflictului” în regiune, pe măsură ce invazia Rusiei în Ucraina avansează.

Declarația a fost făcută pentru Reuters de un oficial american.

Statele Unite susţin că nu au trupe în Ucraina, dar ele și aliații NATO din Europa sunt îngrijorați de posibilele consecințe, inclusiv accidente, deoarece Rusia organizează cel mai mare asalt asupra unui stat european de la al Doilea Război Mondial.

ADVERTISING

Urmăreşte LIVE TEXT evenimentele din Ucraina în a 9-a zi de război

SUA și aliații săi distribuie, de asemenea, arme în valoare de milioane de dolari către forțele armate ale Ucrainei, care le folosesc împotriva trupelor ruse, în ciuda avertismentelor Moscovei împotriva intervenției străine.

„Departamentul Apărării al SUA a stabilit o linie de de-conflict cu Ministerul rus al Apărării la 1 martie, în scopul prevenirii calculelor greșite, a incidentelor militare și a escaladării conflictului”, a declarat un înalt oficial american al Apărării, vorbind sub protecția anonimatului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Armata americană a stabilit cu succes linii telefonice telefonice cu Rusia în trecut, inclusiv în timpul războiului din Siria, unde Moscova a intervenit de partea președintelui Bashar al-Assad.

Acolo, Statele Unite și Rusia desfășurau campanii militare paralele, Statele Unite fiind concentrate pe lupta împotriva Statului Islamic.

Această măsură este cel mai recent efort de a reduce tensiunea crescândă dintre Statele Unite și Rusia, unde președintele Vladimir Putin, într-un avertisment clar adresat Occidentului, a anunțat weekendul trecut că își pune forțele nucleare în alertă maximă.

ADVERTISING

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a avertizat că al Treilea Război Mondial ar fi un conflict nuclear, afirmații care s-au adăugat la o neliniște tot mai mare.

Armata americană a anunțat miercuri că va amâna lansarea de test a unei rachete balistice intercontinentale Minuteman III.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇