Ambasada SUA îi sfătuiește pe americanii din Rusia să își facă planuri pentru a părăsi țara: Există amenințări cu atacuri la Moscova

Ambasada SUA îi sfătuiește pe americanii din Rusia să își facă planuri pentru a părăsi țara: Există amenințări cu atacuri la Moscova

Ambasada SUA la Moscova i-a avertizat pe americanii din Rusia să evite zonele aglomerate și își facă planuri pentru a părăsi țara, invocând rapoarte din presă despre „amenințări cu atacuri”.

Acest sfat al oficialilor americani vine după ce relațiile dintre SUA și Rusia s-au deteriorat puternic, unii observatori vorbind deja de un nou Război Rece, informează The Guardian.

O alertă de securitate a fost postată duminică pe site-ul ambasadei SUA în Rusia.

„Potrivit surselor media, au existat amenințări cu atacuri împotriva centrelor comerciale, stațiilor de cale ferată și de metrou și a altor locuri de adunare publice din marile zone urbane, inclusiv Moscova și St. Petersburg, precum și în zonele cu tensiune crescută aflate de-a lungul graniței Rusiei cu Ucraina”, se arată în mesaj.

SUA au informații că trupele ruse au primit ordin să invadeze Ucraina, iar comandanții fac planuri privind modul în care vor acționa pe câmpul de luptă.

ADVERTISING

„Serviciul de informații al SUA spune că trupele ruse au primit ordin să invadeze Ucraina”, a declarat corespondentul pentru securitate națională al CBS News, David Martin.

„Nu numai că trupele ruse se deplasează din ce în ce mai aproape de granița cu Ucraina și sunt în poziții de atac, dar comandanții fac planuri specifice pentru modul în care să acționneze pe câmpul de luptă”, declarat Martin.

Secretarul de Stat american Antony Blinken dă asigurări că aliaţii şi partenerii SUA sunt uniţi şi pregătiţi să reacţioneze în cazul în care Rusia atacă Ucraina.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇