SUA avertizează că vor acționa ”decisiv” dacă Rusia va folosi arme nucleare în Ucraina

SUA avertizează că vor acționa ”decisiv” dacă Rusia va folosi arme nucleare în Ucraina

SUA și aliații săi vor acționa „decisiv” dacă Rusia va folosi arme nucleare în Ucraina, a declarat duminică consilierul pentru securitate naţională al SUA, Jake Sullivan.

„Am comunicat direct, în privat și la niveluri foarte înalte Kremlinului că orice utilizare a armelor nucleare va fi întâmpinată cu consecințe catastrofale pentru Rusia, că SUA și aliații noștri vor răspunde în mod decisiv și am fost clari cu privire la ceea ce implică acest lucru”, a declarat Sullivan la CBS, citat de The Guardian.

ADVERTISING

Sullivan a spus că liderul rus Putin a "fluturat cartea nucleară în diferite momente de-a lungul acestui conflict", iar aceasta este o chestiune pe care administrația Biden trebuie "să o ia extrem de în serios, deoarece este o chestiune de o gravitate extremă - posibila utilizare a armelor nucleare pentru prima dată de la cel de-al Doilea Război Mondial".

Vladimir Putin a anunțat miercuri dimineață mobilizarea parțială în Rusia și a făcut amenințări nucleare.

Ulterior, fostul președinte rus Dmitri Medvedev a declarat că orice arme din arsenalul Moscovei, inclusiv arme nucleare strategice, ar putea fi folosite pentru a apăra teritoriile ucrainene anexate de Rusia.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇