Medvedev vrea să apere cu arme nucleare teritoriile rupte Ucrainei

Medvedev vrea să apere cu arme nucleare teritoriile rupte Ucrainei

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a declarat, joi, că orice arme din arsenalul Moscovei, inclusiv arme nucleare strategice, ar putea fi folosite pentru a apăra teritoriile ucrainene anexate de Rusia.

Medvedev a precizat că vor avea loc referendumuri în zone mari din teritoriul ucrainean ocupat de ruși și că „nu există cale de întoarcere”. „Republicile Donbas (Donețk și Lugansk) și alte teritorii vor fi acceptate în Rusia”, a spus fostul președinte, citat de Reuters.

Protecția tuturor teritoriilor va fi întărită semnificativ de forțele armate ruse, a subliniat Medvedev.

ADVERTISING

„Rusia a anunțat că nu numai capacitățile de mobilizare, ci și orice arme rusești, inclusiv arme nucleare strategice și arme bazate pe principii noi, ar putea fi folosite pentru o astfel de protecție”, a punctat el.

Referendumurile care urmează să aibă loc începând de vineri în zonele conduse de Rusia din provinciile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie, precum și o parte a provinciei Nikolaev, se așteaptă să producă rezultate care să susțină într-un mod covârșitor aderarea la Rusia.

ADVERTISING

Voturile, organizate cu câteva zile înainte, sub ocupație militară, au fost etichetate drept o farsă de către Kiev și aliații săi occidentali.

Dacă vor fi admise oficial în Federația Rusă, teritoriile ocupate, unde contraofensivele ucrainene au accelerat în ultimele săptămâni, vor avea dreptul la protecție împotriva armelor nucleare rusești, conform doctrinei nucleare a Moscovei.

Moscova nu controlează pe deplin niciuna dintre regiunile pe care încearcă să le anexeze. Doar aproximativ 60% din Donețk și 66% din Zaporojie sunt deținute de armata rusă.

ADVERTISING

Medvedev a făcut în mod regulat declarații agresive la adresa Occidentului și Ucrainei în ultimele luni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇