Greva STB s-a încheiat. Toate autobuzele, troleibuzele și tramvaiele au ieșit pe trasee

Greva STB s-a încheiat. Toate autobuzele, troleibuzele și tramvaiele au ieșit pe trasee

Greva STB s-a încheiat, după 5 zile în care transportul public de suprafață în București a fost paralizat.

Sindicatul Societății de Transport București a anunțat că toate autobuzele, troleibuzele și tramvaiele au ieșit marți dimineață pe trasee.

Potrivit Mediafax, sindicatul STB a emis un comunicat în care se arată că angajații au decis suspendarea protestului, luând în considerare și “impactul foarte mare asupra cetățenilor”.

“Având în vedere că astăzi este zi normală de lucru și impactul asupra cetățenilor este unul foarte mare, că în ziua de 24.01.2022 ora 20:00 am avut o discuție cu membrii Consiliului de Administrație care au promis că analizează doleanțele salariaților în perioada următoare, că astăzi vom avea o discuție la Palatul Parlamentului cu o delegație parlamentară care să analizeze problemele la nivelul STB SA, s-a discutat la nivelul fiecărui depou și autobază, celelalte entități, iar salariații au decis suspendarea acțiunii de protest și reluarea lucrului”, se arată în comunicat.

ADVERTISING

Luni seara, un reprezentant al Consiliului de Administraţie al STB a anunţat că nu s-a ajuns la un consens în urma discuţiilor cu sindicaliştii.

"Se poate considera că nu am ajuns la un consens, am transmis sindicatului că va fi făcută o evaluare a performanţelor directorului general şi a societăţii în baza unor criterii foarte bine stabilite, de altfel există nişte criterii de performanţă foarte bine stabilite în contractele directorilor. Deci acestea vor fi analizate şi apoi se va putea lua o decizie în cunoştinţă de cauză", a adăugat el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Directorul general al STB, Adrian Criţ, a anunţat, luni, că s-a demarat procedura de angajare de şoferi de autobuz și că au fost formulate plângeri penale pentru cei care au declanşat greva, iar societatea este în imposibilitatea de a plăti salariile.

Angajații STB au început protestul joi, iar greva a durat pana azi dimineață, deşi Tribunalul Bucureşti a decis vineri că aceasta este ilegală.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇