Absențele de joi și vineri ale elevilor bucureșteni trebuie motivate, din cauza grevei STB

Absențele de joi și vineri ale elevilor bucureșteni trebuie motivate, din cauza grevei STB

Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar Bucureşti au cerut, luni, Primăriei Generale să găsească soluţii pentru rezolvarea problemelor cu transportul în comun, astfel încât copii să ajungă la cursuri, şi le recomandă conducerilor şcolilor să motiveze absenţele elevilor de joi şi vineri.

„Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti apelează la autoritatea Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti pentru a găsi resurse astfel încât să asigure rezolvarea problemelor de transport în comun, în mod responsabil, pentru a nu afecta dreptul la educaţie al elevilor, având în vedere pierderile educaţionale suferite deja în contextul crizei sanitare”, a transmis Ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

Cele două instituţii recomandă conducerilor unităţilor de învăţământ preuniversitar din Bucureşti motivarea absenţelor elevilor care, în urma grevei angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti din zilele de joi şi vineri, nu au putut participa la cursuri.

"De asemenea, se recomandă (...) identificarea de soluţii astfel încât, în cazul prelungirii grevei angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti, elevii care nu pot ajunge în unităţile de învăţământ să desfăşoare activitatea didactică online", a precizat Ministerul Educaţiei.

ADVERTISING

Amintim că un număr de 190 de vehicule erau pe traseu luni, la ora 13:00, dintr-un total programat de 762. Numărul reprezintă așadar sub 25% din totalul vehiculelor STB programate pentru luni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇