Sub 25% din vehiculele STB erau pe traseu la ora 13:00. Singurul șofer de pe linia Otopeni - Unirii, huiduit de colegi

Sub 25% din vehiculele STB erau pe traseu la ora 13:00. Singurul șofer de pe linia Otopeni - Unirii, huiduit de colegi

Un număr de 190 de vehicule erau pe traseu luni, la ora 13:00, dintr-un total programat de 762, cele mai multe fiind tramvaie şi troleibuze, potrivit datelor furnizate de directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ. Numărul reprezintă așadar sub 25% din totalul vehiculelor STB programate pentru luni.

Astfel, pe traseele din Capitală circulau la ora 13:00 un număr de 78 de tramvaie, dintr-un total programat de 171, respectiv 66 de troleibuze din 100 de vehicule programate, în timp ce numărul autobuzelor era de 46, dintr-un total de 491 de autobuze programate pentru luni.

ADVERTISING

Din toate depourile şi autobazele Capitalei au ieşit luni vehicule pe traseu, însă autobuzele continuă să fie cele mai puţin prezente în trafic.

De altfel, singurul șofer de pe linia de autobuze Otopeni - Piața Unirii a fost huiduit de colegi când a ieșit pe traseu, informează Digi 24. Șoferul spune că a ieșit pe traseu încă de a doua zi după declanșarea grevei: ”Greva e ilegală, iar sindicatul trebuia să asigure o treme din parcul auto. STB e o caracatiță. Își aduce fiecare rudele, prietenii, și atunci se apără unii pe alții, mare parte din angajați își aduc să le fie angajați prietenii, soția”.

ADVERTISING

Directorul general al STB a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că situaţia financiară a societăţii este grav afectată în urma celor cinci zile de grevă, în condiţiile în care zi de zi s-au pierdut 4,8 milioane de lei prin neefectuarea prestaţiilor.

El le-a mulţumit vatmanilor şi şoferilor de troleibuze care au ieşit pe traseu şi care au înţeles gravitatea situaţiei în care se află bucureştenii şi a transmis un mesaj pentru angajaţii care încă protestează şi care nu sunt prezenţi la locul de muncă: "Vă rog reluaţi activitatea. Vă rog respectaţi legea. Vă rog respectaţi locuitorii Bucureştiului".

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇